30 bedrijven stappen in nieuw Vlaams energie- en klimaatproject

Economie 29/04/2021 16:36:08

essenscia vlaanderen en Vlaams minister Zuhal Demir lanceren Energy4Climate, een project voor meer energie-efficiëntie en betere klimaatprestaties in chemie, kunststoffen en life sciences.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belangrijke Belgische rol bij realisatie van een waterstofeconomie

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HyTrucks consortium wil vrachtwagens op waterstof laten rijden tegen 2025

Port of Antwerp weer iets duurzamer door verleddingsproject

30 bedrijven stappen in nieuw Vlaams energie- en klimaatproject

Proclamatie Energy Manager of The Year 2020 eindelijk gepland

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van Energy4Climate, een project van sectorfederatie essenscia vlaanderen met de steun van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap, is om kmo’s en bedrijven uit de chemie, kunststoffen en life sciences te helpen om hun energie-efficiëntie te verhogen en hun klimaatprestaties te verbeteren.

Dertig bedrijven met een lagere energie-intensiteit krijgen op basis van een doelgerichte doorlichting advies op maat van onafhankelijke energie- en klimaatspecialisten. Zo verwerven ze inzicht in hun besparingspotentieel en kunnen ze met energie- en klimaatbesparende maatregelen aan de slag gaan.

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir gaf, samen met de deelnemende ondernemingen, het online startschot van het project. Vanaf 1 mei wordt gestart met twee nieuwe projecten voor meer energie-efficiëntie en CO2-reductie in de chemie, kunststoffen en life sciences.

De twee projecten binnen Energy4Climate hebben een duurtijd van respectievelijk anderhalf (Energie- en Klimaatdeals) en twee jaar (mini-EBO’s). Het project start met dertig pioniersbedrijven uit alle Vlaamse provincies en uit alle segmenten van de sector.

Via inspiratiesessies wil essenscia vlaanderen het aantal deelnemende bedrijven in een latere fase verder uitbreiden. << (Guy Leysen) (foto: essenscia)

Klik hier voor meer informatie over dit project >>

Dit zijn de 30 deelnemende bedrijven:
Air Liquide Medical, Buckman Laboratories, Caldic Belgium, De Neef Chemical Processing, DL Chemicals, Dumaplast, DW Reusables, EOC Adhesives, EOC Surfactants, Fujifilm Electronic Materials, Fujirebio, Hercorub, IJsfabriek Strombeek, Integrated DNA Technologies, Lemahieu, NOF Metal Coatings Europe, Peleman Industries, Perrigo Medgenix Benelux, Petronas Lubricants Belgium, Polypreen België, PPG Coatings, Proviron Industries, SEA-Tank 300, Solvay Chimie, Solvay Specialty Polymers (Kallo & Oudenaarde), Soprodal, Umicore Specialty Materials, Van Os-Duracoat en Vector Packaging Europe. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners