Team Flanders Make-KUL wint Kuka Innovation Award 2021

Economie 30/04/2021 9:53:59

Tijdens de Hannover Messe Digital Edition, die wegens de Covid-19 pandemie volledig digitaal werd uitgezonden, koos een internationale jury de winnaar van de Kuka Innovation Award 2021.

Lees hieronder verder   
Verwant

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Team Flanders Make-KUL wint Kuka Innovation Award 2021

Lascobots: gebruiksvriendelijkheid maakt het verschil - artikel

Thor Park krijgt gebouw van 16 miljoen euro voor slimme maakbedrijven

Peter Leijnen: ”Puur techniek” - topingenieur

Bosch Rexroth ontwerpt hydraulische lineaire aandrijvingen compleet opnieuw

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

(29/4) 30 bedrijven stappen in nieuw Vlaams energie- en klimaatproject

(28/4) Samenwerking rond waterstof in de luchtvaart op poten gezet

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Door artificiële intelligentie toe te voegen aan bestaande robotsystemen wil men een revolutie teweegbrengen in de manier waarop mensen en robots samenwerken.

Kuka's Innovation Award 2021 was daarom toegespitst op nieuwe gebruikssituaties waarin robots voor grote uitdagingen stonden bij de interactie met hun reële omgeving. Uit de talrijke inschrijvingen voor de wedstrijd selecteerde een internationale jury van deskundigen de vijf beste concepten.

"Chorrobot" van Flanders Make en KULeuven kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en kregen naast een award ook een prijs van 20.000 euro. << (Guy Leysen) (foto: Kuka)

De andere genomineerden waren Team ARAS (Advanced Robot Assistance Solution) van de Brandenburg University of Technology Cottbus-Senftenberg uit Duitsland, Team BlindGrasp van IISc & MIT uit India & USA, Team CHRIS (Collaborative Human-Robot Intelligent System) A*STAR Institute for Infocomm Research (I²R) uit Singapore en Team CRC (Cloud Remote Control) Chair for Individualized Production RWTH Aachen University & Robots in Architecture Research uit Duitsland.

Over het winnende concept
Het doel van "Chorrobot" (of Challenging bimanual Operations using Reactive ROBOT control) is het gebruiken van artificiële intelligentie om de productiviteit van zowel autofabrikanten als KMO's te verhogen door de uitvoering van bimanuele robotmanipulatietaken te vergemakkelijken en te versnellen.

Het concept stelt gebruikers zonder uitgebreide expertise in robotica in staat om bepaalde aspecten van de taak te demonstreren en andere aspecten intuïtief te specificeren via een grafische gebruikersinterface. Deze aanpak vergemakkelijkt de inbedrijfstelling van uitdagende bimanuele taken en inspectiewerkzaamheden in een productieomgeving. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe technologieën voor recycleren van platinagroep-metalen uit afval

Het PLATIRUS-project, met onder meer VITO en KU Leuven, heeft elf technologieën ontwikkeld, waarvan er drie uitblonken door hoge efficiëntie, lage kosten en geringe milieueffecten.

Aalsters ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux robot­assis­tentie

De CorPath GRX, een robotarm ontwikkeld door Siemens Healthineers, stelt specialisten in staat om ingrepen in de bloedvaten preciezer en veiliger uit te voeren.

EP&C webinar: intellectual property for growing businesses

Waarom lukt het de ene startup om in korte tijd door te ontwikkelen tot een volwaardig bedrijf, terwijl een ander daar nooit in slaagt? Dat is één van de vragen waarop u een antwoord krijgt.

Aantal faillissements­uitspraken blijft algemeen laag

De afgelopen maand april noteerde Graydon 488 failliet verklaarde bedrijven (+44,4% tegenover 2020), maar slechts een fractie van wat in een normaal conjunctureel verloop mag verwacht worden

Licentieovereenkomst op patenten tussen Umicore en BASF

Umicore en BASF hebben een wederzijdse niet-exclusieve licentie­overeen­komst op patenten afgesloten die een brede waaier aan kathode­materialen en hun precursoren dekt.

Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

In het VIL-project Hydrolog wordt aangetoond hoe het overschakelen naar waterstof voor elektrisch zwaar transportmateriaal in de logistieke sector een haalbare kaart wordt.

Port of Antwerp weer iets duurzamer door verleddingsproject

Deze maand ronden Fluvius en Port of Antwerp een grootschalig verlichtingsproject in de Antwerpse haven af, waarbij 2.423 ‘gewone’ lampen vervangen werden door interactieve ledverlichting.

Rittal introduceert nieuwe patchkast TX CableNet

Een snelle en professionele bekabeling van netwerken, in het kader van de toenemende digitalisering, is van groot belang en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners