Team Flanders Make-KUL wint Kuka Innovation Award 2021

Economie 30/04/2021 9:53:59

Tijdens de Hannover Messe Digital Edition, die wegens de Covid-19 pandemie volledig digitaal werd uitgezonden, koos een internationale jury de winnaar van de Kuka Innovation Award 2021.

Lees hieronder verder   
Verwant

Hydrauliek en pneumatiek vervangen door ... servo?

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Team Flanders Make-KUL wint Kuka Innovation Award 2021

Lascobots: gebruiksvriendelijkheid maakt het verschil - artikel

Thor Park krijgt gebouw van 16 miljoen euro voor slimme maakbedrijven

Peter Leijnen: ”Puur techniek” - topingenieur

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Door artificiële intelligentie toe te voegen aan bestaande robotsystemen wil men een revolutie teweegbrengen in de manier waarop mensen en robots samenwerken.

Kuka's Innovation Award 2021 was daarom toegespitst op nieuwe gebruikssituaties waarin robots voor grote uitdagingen stonden bij de interactie met hun reële omgeving. Uit de talrijke inschrijvingen voor de wedstrijd selecteerde een internationale jury van deskundigen de vijf beste concepten.

"Chorrobot" van Flanders Make en KULeuven kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en kregen naast een award ook een prijs van 20.000 euro. << (Guy Leysen) (foto: Kuka)

De andere genomineerden waren Team ARAS (Advanced Robot Assistance Solution) van de Brandenburg University of Technology Cottbus-Senftenberg uit Duitsland, Team BlindGrasp van IISc & MIT uit India & USA, Team CHRIS (Collaborative Human-Robot Intelligent System) A*STAR Institute for Infocomm Research (I²R) uit Singapore en Team CRC (Cloud Remote Control) Chair for Individualized Production RWTH Aachen University & Robots in Architecture Research uit Duitsland.

Over het winnende concept
Het doel van "Chorrobot" (of Challenging bimanual Operations using Reactive ROBOT control) is het gebruiken van artificiële intelligentie om de productiviteit van zowel autofabrikanten als KMO's te verhogen door de uitvoering van bimanuele robotmanipulatietaken te vergemakkelijken en te versnellen.

Het concept stelt gebruikers zonder uitgebreide expertise in robotica in staat om bepaalde aspecten van de taak te demonstreren en andere aspecten intuïtief te specificeren via een grafische gebruikersinterface. Deze aanpak vergemakkelijkt de inbedrijfstelling van uitdagende bimanuele taken en inspectiewerkzaamheden in een productieomgeving. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners