Rittal introduceert nieuwe patchkast TX CableNet

Een snelle en professionele bekabeling van netwerken, in het kader van de toenemende digitalisering, is van groot belang en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.

Trefwoorden: #kabels, #kasten, #netwerk, #patchkast, #Rittal, #TX CableNet

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Grote hoeveelheden kabel met een zachte buigradius worden dankzij het watervalprincipe - dat zorgt voor een perfecte kabelgeleiding - vanaf nu probleemloos ingevoerd. De voorgemonteerde open frameconstructie met een steekpatroon voor Rittal-toebehoren zorgt voor een snelle montage en vergemakkelijkt eenvoudig onderhoud. De specialist faciliteert met deze nieuwe patchkast kwalitatief kabelbeheer.

IT-managers moeten steeds meer onderling verbonden netwerken uitbreiden en beheren. Bij componenten zijn snelheid en betrouwbaarheid bovendien op verschillende manieren nodig. "In de TX CableNet hebben we innovatief kabelmanagement gecombineerd met de vraag naar professionele kwaliteit", zegt Koen van Hende, product manager IT bij Rittal. "Naast de mechanische eigenschappen van het rack hoort daar ook een systematische aanpak, betrouwbare regio-overschrijdende beschikbaarheid en een snelle levering bij."

Eenvoudig inpluggen in plaats van moeizaam trekken
Het nieuwe TX CableNet werd ontworpen als netwerkrack, en heeft een perfecte kabelgeleiding met snelle installatie tot doel. Zelfs bij grote hoeveelheden kabels geldt Rittals principe: ‘eenvoudig inpluggen in plaats van moeizaam trekken’. Dit principe wordt gegarandeerd door uitsparingen met afgeronde hoeken langs beide zijden en over de gehele diepte van het dak.

Daarnaast kunnen de buitenste kabelgeleidingsstutten aan de randen van het dak eenvoudig worden verwijderd, waarna de complete kabelboom wordt ingebracht. Vervolgens kunnen de stutten weer stevig vastgehaakt worden. Op die manier glijden zelfs grote kabelbomen in een handomdraai van het dak naar beneden, en via een zachte buigstraal in de verdeler. Dankzij het ‘watervalprincipe’ volgt kabelgeleiding de beste werkwijze voor koperkabels en glasvezeloptische kabels. De open frameconstructie maakt het bovendien mogelijk om de volledige diepte te benutten bij toevoer via de vloer.

Snelle en systematische selectie en levering
Rittal belooft standaardbestellingen van de TX CableNet binnen de 48 uur te leveren bij de klant. De systeemtoebehoren en de compatibiliteit met het VX-sokkel-/voetstuksysteem alsook de AX-comfortgreep voor toegangsbeveiliging maken de TX CableNet geschikt voor elke gangbare netwerkbehoefte en montageplaats.

Efficiënt gebruik
De voorgemonteerde, vrijstaande frameconstructie met een Rittal systeemraster en een gelast dak verhoogt de snelheid van zowel montage als demontage, en zorgt voor stabiliteit. De systeemcomponenten worden snel geplaatst en bevestigd dankzij het profiel met een doorlopend 25 mm steekpatroon en een genummerd gatenpatroon. De zijpanelen kunnen in een mum van tijd gemonteerd en weer verwijderd worden voor eenvoudig onderhoud.

Het productgamma omvat acht varianten. De kasten zijn 800 mm breed en verkrijgbaar in hoogtes van 2.000 mm (42 U) en 2.200 mm (47 U) alsook in dieptes van 800 mm of 1.000 mm.


Meer informatie over dit product: https://www.rittal.com/tx-cablenet


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.