Licentieovereenkomst op patenten tussen Umicore en BASF

Bedrijfsnieuws 4/05/2021 10:03:26

Umicore en BASF hebben een wederzijdse niet-exclusieve licentie­overeen­komst op patenten afgesloten die een brede waaier aan kathode­materialen en hun precursoren dekt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vegapuls C 11 zorgt voor betrouwbare meting

Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

Primeur: staalproductie met mix methaan en groene waterstof

Ontwikkeling metamaterialen met meerdere bijzondere eigenschappen

Blockchainoplossing voor traceerbaarheid van kobalt uitvoerig getest

Chemische reacties op de micrometerschaal zichtbaar gemaakt

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze overeenkomst is inclusief verbindingen zoals nikkel-mangaan-kobalt (NMC), nikkel-kobalt-aluminium (NCA), nikkel mangaan kobalt aluminium (NMCA) en hoog-mangaan (HLM).

Kathodematerialen zijn essentieel voor de prestatie, veiligheid en kosten van lithium-ion batterijen die in moderne elektromobiliteit en andere toepassingen worden gebruikt. De wisselwerking tussen precursoren en kathodematerialen en de ontwikkeling van deze materialen zijn cruciaal om de prestaties van een batterijcel te maximaliseren.

Beide bedrijven investeren al jaren intensief in productinnovatie voor precursoren en kathodematerialen met een laag, gemiddeld en hoog nikkelgehalte met als resultaat dat ze over aanzienlijke patentenportfolio’s beschikken die elkaar grotendeels aanvullen.

Deze historische licentieovereenkomst werd afgesloten om verder te kunnen bouwen op elkaars sterke expertise in product technologie om zo aan de technologische behoeften van hun klanten tegemoet te komen. Zo kunnen beide partners nu een bredere waaier aan gepatenteerde technologieën combineren voor eigenschappen zoals chemische samenstelling, poedermorfologie en chemische stabiliteit.

Dankzij de overeenkomst kunnen beide partijen hun materialen nog meer finetunen om te voldoen aan de steeds meer gediversifieerde en complexere vereisten van de klant op het niveau van de batterijcel en de toepassing. Bovendien kunnen dankzij deze overeenkomst beide partijen hun productontwikkeling nog meer versnellen.

Tegelijkertijd zorgt deze overeenkomst ook voor meer transparantie en vermindert ze de risico's inzake intellectuele eigendom voor de fabrikanten van batterijcellen en hun klanten. << (Guy Leysen) (foto: Umicore)

De overeenkomst dekt meer dan 100 patentfamilies aangevraagd in Europa, de VS, China, Korea en Japan. Beide partijen behouden het recht om in de toekomst hun eigen intellectuele eigendomsrechten uit te oefenen ten opzichte van derden.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners