Licentieovereenkomst op patenten tussen Umicore en BASF

Bedrijfsnieuws 4/05/2021 10:03:26

Umicore en BASF hebben een wederzijdse niet-exclusieve licentie­overeen­komst op patenten afgesloten die een brede waaier aan kathode­materialen en hun precursoren dekt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Groots opgezet EU-project moet coatingindustrie innoveren en vergroenen

Trends en evolutie van Vlaamse cleantech

Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

Licentieovereenkomst op patenten tussen Umicore en BASF

Bioreactoren voor ArcelorMittal Steelanol-installatie geïnstalleerd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze overeenkomst is inclusief verbindingen zoals nikkel-mangaan-kobalt (NMC), nikkel-kobalt-aluminium (NCA), nikkel mangaan kobalt aluminium (NMCA) en hoog-mangaan (HLM).

Kathodematerialen zijn essentieel voor de prestatie, veiligheid en kosten van lithium-ion batterijen die in moderne elektromobiliteit en andere toepassingen worden gebruikt. De wisselwerking tussen precursoren en kathodematerialen en de ontwikkeling van deze materialen zijn cruciaal om de prestaties van een batterijcel te maximaliseren.

Beide bedrijven investeren al jaren intensief in productinnovatie voor precursoren en kathodematerialen met een laag, gemiddeld en hoog nikkelgehalte met als resultaat dat ze over aanzienlijke patentenportfolio’s beschikken die elkaar grotendeels aanvullen.

Deze historische licentieovereenkomst werd afgesloten om verder te kunnen bouwen op elkaars sterke expertise in product technologie om zo aan de technologische behoeften van hun klanten tegemoet te komen. Zo kunnen beide partners nu een bredere waaier aan gepatenteerde technologieën combineren voor eigenschappen zoals chemische samenstelling, poedermorfologie en chemische stabiliteit.

Dankzij de overeenkomst kunnen beide partijen hun materialen nog meer finetunen om te voldoen aan de steeds meer gediversifieerde en complexere vereisten van de klant op het niveau van de batterijcel en de toepassing. Bovendien kunnen dankzij deze overeenkomst beide partijen hun productontwikkeling nog meer versnellen.

Tegelijkertijd zorgt deze overeenkomst ook voor meer transparantie en vermindert ze de risico's inzake intellectuele eigendom voor de fabrikanten van batterijcellen en hun klanten. << (Guy Leysen) (foto: Umicore)

De overeenkomst dekt meer dan 100 patentfamilies aangevraagd in Europa, de VS, China, Korea en Japan. Beide partijen behouden het recht om in de toekomst hun eigen intellectuele eigendomsrechten uit te oefenen ten opzichte van derden.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners