AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

Bedrijfsnieuws 6/05/2021 9:51:54

Het bionisch planningssysteem van Garvis, gebaseerd op artificiële intelligentie, combineert de eigen inzichten van planners met realtime data-analyses en is op amper één dag operationeel.

Lees hieronder verder   
Verwant

Hoe effent Siemens het pad naar (intra)logistiek 4.0 ?

Print en breng wikkellabels aan in de helft van de tijd

VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

Vlaanderen onderzoekt uitrol Hyperloop netwerk

Volvo Trucks en DFDS willen toeleveringsketen elektrificeren

VIL start project rond batterij-elektrisch wegtransport

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Bedrijven opereren vandaag in een digitale en globale wereld die razendsnel evolueert, maar de beschikbare technologie biedt onvoldoende antwoorden op die complexiteit.

Planners moeten hun forecasts noodgedwongen baseren op starre, verouderde systemen die niet opgewassen zijn tegen een pandemie of een containerschip dat het Suez-kanaal blokkeert. Het resultaat zijn overstocks en/of voorraadtekorten die wegen op de rendabiliteit.

Garvis, dat nauw samenwerkt met de Universiteit Antwerpen, ontwikkelde een nieuw SaaS-platform en stapt af van de voorraadprognoses die vertrekken van data uit het verleden en die veel te traag reageren op veranderingen in de wereld.

Hun bionisch planningssysteem combineert artificiële intelligentie met de inzichten van de planner en is staat een hele reeks realtime data binnen en buiten de eigen bedrijfsomgeving te analyseren, zoals online prijzen, point of sales data of sociale media. Zo kunnen planners en bedrijven snel en flexibel inspelen op onverwachte wendingen en schommelingen in de vraag naar hun producten.

De planners en hun inzichten en expertise blijven wel centraal staan in het platform. De planners staan voortdurend in dialoog met de (artificiële) intelligentie van het systeem, maar ze nemen zélf de beslissingen. Machine learning zorgt ervoor dat de prognoses slimmer en slimmer worden, dankzij de interacties met de gebruiker en de groeiende hoeveelheid beschikbare data.

De Belgische start-up is nu ook klaar om internationaal te schalen, en werft daarvoor nationaal en internationaal sterke developers, data-analysten en sales-profielen aan. << (Guy Leysen) (infographic: Garvis)

ACHTERGROND
Garvis werkt nu al samen met bedrijven als Serax en Evolution 21 en maakt ook deel uit het Microsoft for Start-ups programma, Start it @KBC en het Oracle-programma. De scale-up werd ook geselecteerd voor de finale van de European Supply Chain Start-up Contest 2021. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners