Group Machiels verwerft meerderheidsparticipatie in Global Langerlo

Bedrijfsnieuws 6/05/2021 12:30:02

Het bedrijf heeft al verschillende participaties in Haven Genk, Genk Green Logistics en Port of Limburg en bouwt met deze overname hun positie in de regio verder uit.

Lees hieronder verder   
Verwant

Hoe effent Siemens het pad naar (intra)logistiek 4.0 ?

Print en breng wikkellabels aan in de helft van de tijd

VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

Vlaanderen onderzoekt uitrol Hyperloop netwerk

Volvo Trucks en DFDS willen toeleveringsketen elektrificeren

VIL start project rond batterij-elektrisch wegtransport

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Group Machiels is via zijn dochtervennootschap Machiels Building Solutions al op de Mondeolaan in Genk gevestigd.

Ook heeft het bedrijf participaties in Haven Genk (samen met Aperam), Genk Green Logistics (samen met Intervest O&O) en Port of Limburg (samen met H. Essers).

Met de nieuwe overname van Global Langerlo bouwt Group Machiels zijn positie in de regio verder uit.

“De Langerlo terreinen bieden een enorm potentieel. Naast een top strategische ligging vlak langs het Albertkanaal en met een spooraansluiting, heeft de site eveneens alle voorzieningen om productiebedrijven en zelfs energieproducenten optimaal te faciliteren," aldus Wesley Mazzei van Group Machiels.

"De grootte van de site maken XXL ontwikkelingen dan weer mogelijk. Een unieke combinatie in de Benelux waardoor er al heel wat interesse getoond is van grote internationale spelers waaronder ook energieproducenten."

"We zijn dan ook zeer tevreden dat we een meerderheidsparticipatie hebben kunnen verwerven en dat we, in een joint venture met onder meer de Global Estate Group, hierdoor we de derde positie van Genk als industriële pool van Vlaanderen mee helpen versterken,” besluit Mazzei.

Kathleen Dewulf van Global Estate Group: ”Wij zijn overtuigd dat, dankzij de joint venture met Group Machiels, de vele strategische troeven van de site nog beter uitgespeeld kunnen worden."

"Het familiale karakter, dat zowel Group Machiels als Global Estate Group typeert, en de lokale verankering die zij met zich meebrengen, zal ongetwijfeld heel wat waardevolle synergiën voortbrengen.” << (Lydia Heida) (foto: Group Machiels)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners