Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Technisch nieuws 7/05/2021 10:22:46

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Lees hieronder verder   
Verwant

Luxemburgse MeluXina supercomputer aan de slag

Basware behaalt ISO 9001:2015-certificering

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Digital Twin bij Colruyt Group Technics - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Om de processen flexibeler te maken, schreef het management een digitaal transformatieplan. De pijlers van dit plan waren zicht op de productie, minder administratie en duidelijkere cijfers voor de verschillende stakeholders.

Marktconsultatie
Tijdens uitvoerige marktconsultatie werd het voor Roltex snel duidelijk dat ze geen standaard softwarepakket nodig hadden, maar partijen die hun bestaande systemen zoveel mogelijk konden hergebruiken en optimaliseren. Al snel viel hun keuze op CimPro voor het digitaliseren van de fabrieksvloer, en Oquila voor de integratie met het bestaande plannings- en ERP-systeem.

Digitale feedbackloop
Kern van de oplossing werd een digitale feedbackloop, waarin de gegevens van de productievloer in realtime werden gekoppeld aan de planning en het ERP-systeem. Dat maakte papier of Excel overbodig, want data stroomt continu en zonder menselijke tussenkomst heen en weer tussen de administratie en de productie. Zo krijgen zowel operators en productieverantwoordelijken als het management steeds de laatste updates te zien.

Digitaliseren van de fabrieksvloer
Naast de persen werden industriële terminals geplaatst die operators de keuze geven tussen de verschillende orders en de mogelijkheid bieden parameters eenvoudig in te stellen. Na elke perscyclus kan men eventuele afwijkingen en storingsoorzaken snel ingeven op de speciaal hiertoe gebouwde ergonomische schermen. Ook procesparameters zoals temperaturen, drukken et cetera worden gepresenteerd en gelogd. En deze data worden vervolgens in realtime en versleuteld verstuurd naar het bovengelegen Internet of Things-platform.

Bovengelegen cloudplatform
Dit IoT-platform registreert alle productgegevens in de cloud, waardoor een lokale server niet meer nodig is. Door deze cloudarchitectuur kan Roltex het systeem eenvoudig in de toekomst uitbreiden, zonder te investeren in bijkomende hardware of licenties. En dankzij open interfaces worden de realtime gegevens rechtstreeks gekoppeld aan de planning en het ERP. Zo krijgt het management overzichtelijke dashboards waarop men in één oogopslag kan zien welke producten het beste verkopen en wat het effect is van marketingcampagnes.

Daarnaast heeft men continu inzicht in de orders die achterlopen en worden alle relevante procesparameters gepresenteerd in overzichtelijke grafieken. Bij kwaliteitsproblemen achteraf kan men snel de oorzaak achterhalen en bijsturen in de toekomst. Het IoT-cloudplatform biedt kortom tal van voordelen en maakt het voor Roltex mogelijk verder te groeien in het digitaliseringsproject. Ook assetmanagement, voorspellen van productiestilstanden en koppelingen met leveranciers worden door het platform ondersteund. << (foto: Cimpro)

Webinar “Proces verbeteren en digitalisering”
Wenst u net als Roltex meer inzicht te krijgen in uw productieproces en de bottlenecks te identificeren, schrijf dan nu in voor ons webinar op dinsdag 8 juni om 10u.
Klik hier om in te schrijven

Meer info: https://www.cimpro.com/oplossingen/industrie/digitale_transformatie
CimPro
Europark Oost 34 - 9100 Sint-Niklaas
Tel : +32 (0)3 765 09 53 - cimpro@cimpro.comwww.cimpro.com
Contactpersoon: Marcel Laes, mlaes@cimpro.com

Over CimPro
CimPro is gespecialiseerd in het digitaliseren en analyseren van industriële processen. Het bedrijf is actief in de watermarkt, industrie en vastgoed. CimPro levert niet alleen hard- en software, maar ook consultancy, training en technische ondersteuning. Het bedrijf heeft kantoren in Nederland en België. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners