Winnaars Vlajo Awards 2021 zijn gekend

Economie 10/05/2021 15:08:48

De Vlajo Awards zijn een initiatief van de Vlaamse overheid en het bedrijfsleven om de ondernemersmentaliteit in Vlaamse (hoge)scholen en universiteiten aan te wakkeren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

VBO formuleert vijf ambities voor circulaire economie

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt nieuwe projecten goed

Winnaars Vlajo Awards 2021 zijn gekend

imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

Kandidaten gezocht voor Factory of the Future in 2022

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De 7e editie van de Vlajo Awards werden dit jaar tijdens een boeiende live-uitzending uitgereikt.

Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie en Werk, feliciteerde tijdens de live-uitzending alle ondernemende jongeren met de realisatie van hun studentenonderneming in bijzonder moeilijke coronatijden.

Crevits: “Ondernemingszin, creativiteit, initiatief nemen, loopbaancompetenties … het zijn stuk voor stuk elementaire tools in de rugzak van elke jongere die vandaag de arbeidsmarkt op stapt. Door de jongeren van meet af aan hun eigen talenten en mogelijkheden te laten ontdekken en te leren hoe ze daarmee het verschil kunnen maken in de samenleving, creëren we nieuwe generaties ambitieuze en creatieve Vlamingen.”

Peter Coenen, algemeen directeur bij Vlajo: “Steeds meer ‘dromers’ worden ‘durvers’ en ‘doeners’ die de sprong naar het ondernemerschap wagen. We stellen vast dat jongeren in een studentenonderneming stappen alsof ze een nieuwe sport kiezen. Dat is uiterst positief nieuws, want we hebben meer dan ooit durvers nodig.”

Winnaar van de award Start Academy 2021 werd Homate (Hogeschool Gent). De jonge start-up bedacht een oplossing voor een veelvoorkomend probleem binnen de domotica. Het team gaat aan de haal met 1.500 euro cash en een mooie consultancy cheque van Deloitte en Linklaters.
Klik hier voor meer informatie over hun project >>

Winnaar van de award Small Business Project van het Jaar 2021 werd Spencivino (Universiteit Hasselt). Deze jonge start-up van vijf studentes handelswetenschappen aan de Universiteit Hasselt ontwikkelde een hippe wine-dispenser, die werkt op basis van argongas waarmee een geopende fles wijn meerdere weken kan bewaard worden. Zij mogen ons land in juli vertegenwoordigen op de Europese online finale.
Klik hier voor meer informatie over dit project >>

Winnaar van de award Mini-onderneming van het Jaar 2021 werd R-Cycle (GO! Atheneum Keerbergen). Deze mini-onderneming haalt oude fietsbanden op bij lokale winkels en geven deze een nieuw, trendy leven als riem zodat hij niet op de afvalberg belandt. Ook zij mogen ons land in juli vertegenwoordigen op de Europese online finale.
Klik hier voor meer informatie over dit project >>

De award Meest Ondernemende Kleuterklas ging nog naar de 3e kleuterklas BSGO De Regent te Gingelom en de award Meest Ondernemende Klas ging naar het 6e leerjaar VBS De Stapsteen te Veldegem. << (Guy Leysen) (foto: screen YouTube - Vlajo)

Tijdens deze slotshow werden daarnaast ook 4 Signature Awards uitgereikt:

  1. Nationale Loterij Award 2021 werd gewonnen door mini-onderneming Blomning van OLVI Pius X Zele
  2. Euroclear reikte de Diversity & Inclusion Award 2021 uit aan mini-onderneming Meet Farmers van Land- en Tuinbouwinstituut Oedelem
  3. BNY Mellon Client Excellence Award werd gewonnen door mini-onderneming Walk&Wear van Virgo+ Vilvoorde
  4. Deloitte Innovation Award 2021 werd gewonnen door mini-onderneming MagnéClé van Spes Nostra Kuurne

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners