GEA profiteert van het geavanceerde gebruikers­beheer­systeem van Ixon

Technisch nieuws 11/05/2021 9:22:05

Voor de lancering van het nieuwe Ixon Cloud platform, was GEA een van de eerste beta­gebruikers. Ze zijn zeer te spreken over het overzichtelijke en uitgebreide gebruikers­beheer­systeem.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - GEA is een van de grootste leveranciers in de procesindustrie, met name in de voedselverwerkende industrie. Het bedrijf bestaat uit verschillende divisies, waaronder hun divisie Refrigeration (RT). Zij leveren moderne, veilige en energiezuinige koelinstallaties, warmtepompen en airconditioningsystemen voor industrieel gebruik.

GEA stelt haar klanten in staat om hun koelsystemen veilig en duurzaam te houden, met minimale energie- en operationele kosten, door het gebruik van energiezuinige systemen te stimuleren en natuurlijke koudemiddelen zoals ammoniak, CO2 en propaan actief te promoten.

GEA RT nam in oktober 2020 het oude Ixon Cloud platform in gebruik. Ze zijn onlangs overgestapt op het recent gelanceerde Ixon Cloud platform om te kunnen profiteren van het geavanceerde gebruikersbeheersysteem. GEA RT rust nu ieder nieuw project uit met een IXrouter.

Testfase en migratie naar het nieuwe platform
Voorheen gebruikte GEA een andere oplossing voor toegang op afstand. Ze besloten andere beschikbare oplossingen te verkennen omdat deze oplossing niet aan hun eisen voldeed. Kenny Schraven, Automation Engineer bij GEA, kreeg de opdracht verschillende oplossingen te vergelijken en begon met het testen van Ixon Cloud.

In december 2020 was GEA een van de eerste betagebruikers die naar het nieuwe Ixon Cloud platform migreerde. Bij het inrichten van het gebruikersbeheer- systeem en de configuratie van het portaal werden ze geholpen door Bart van den Corput, Success Manager bij Ixon. "We besloten over te stappen op het nieuwe Ixon Cloud platform omdat het gebruiksvriendelijker is en een uitgebreid gebruikersbeheer-systeem biedt. De migratie naar het nieuwe platform was heel eenvoudig met behulp van de Migratie Wizard", aldus Schraven.

Het bedieningspaneel overnemen zonder VPN-verbinding
GEA gebruikt de IXrouters en Ixon Cloud om 24/7 service te bieden aan hun klanten. Hun software engineers hebben toegang tot alle geregistreerde IXrouters en kunnen via zowel VPN als VNC verbinding maken met de PLC- en SCADA-systemen. "We kunnen direct service leveren door eenvoudig een VPN- verbinding op te zetten en problemen met de PLC van een klant op te lossen. Bovendien is het mogelijk om op afstand verbinding te maken met een HMI-apparaat (touch panel) zonder dat daar een VPN-verbinding voor nodig is. Dat is de kracht van Ixon", aldus Schraven.

De eerstelijns support van GEA kan klanten nu helpen dankzij de directe toegang tot HMI-apparatuur. Dit betekent dat alleen complexere problemen worden doorgestuurd naar de automatiseringsafdeling, wat efficiënter is. De engineer kan problemen op afstand oplossen via de Ixon Cloud zonder tijd kwijt te zijn aan een reis naar de locatie van de klant. Dit is een groot voordeel voor zowel de klant als GEA.

Het gebruikersbeheersysteem instellen
Bij GEA RT zijn de gebruikersgroepen zo ingedeeld dat ze gemakkelijk aan een apparaatgroep kunnen worden gekoppeld. GEA heeft haar gebruikersgroepen in regio's verdeeld, zodat GEA RT medewerkers zich kunnen richten op hun eigen regio en niet worden afgeleid door informatie uit andere regio's.

Ook klanten van GEA profiteren van de manier waarop GEA de gebruikersbeheerstructuur heeft georganiseerd. De klant is in staat om zijn eigen gebruikersgroepen te beheren. De cloud-login van de klant is gekoppeld aan een bepaalde Ixon-module die alleen via een VNC-verbinding toegankelijk is.

Schraven is erg te spreken over het geavanceerde gebruikersbeheersysteem in het nieuwe Ixon Cloud platform: "Voorheen was de structuur wat betreft gebruikersrechten minder uitgebreid. Nu geeft het ons een beter overzicht en meer controle".

De verschillen tussen het oude en het nieuwe Ixon Cloud platform
Schraven is zeer te spreken over de eenvoudige opzet en de mogelijkheden van de vernieuwde gebruikersbeheerstructuur. Hij vindt het nieuwe Ixon Cloud platform gebruiksvriendelijker, omdat het is opgedeeld in vier verschillende apps. Daarnaast is de functionaliteit voor groeps- en roldefinities sterk uitgebreid.

"Het is nu zelfs mogelijk om extra groepen toe te voegen en toegang te verlenen tot een specifieke Ixon-module of groep van modules", stelt Schraven. "Collega's zijn van mening dat de Ixon Cloud zeer eenvoudig te gebruiken en te configureren is. Complexe handelingen en instellingen zijn niet nodig, binnen korte tijd kun je een VPN-verbinding opzetten en aan de slag.

Daarnaast zijn service engineers erg te spreken over de mobiele app. Het is ook fijn dat er korte communicatielijnen zijn met het Ixon Product Support Team. Ik krijg altijd snel en gericht antwoord op mijn vragen", aldus Schraven. <<

Voordelen van Ixon Cloud voor GEA:

  • Uitgebreid gebruikersbeheersysteem; Mogelijkheid om verbinding te maken met een HMI-apparaat of SCADA-systeem zonder VPN-verbinding;
  • Geen afleiding door onnodige informatie;
  • Klanten zijn in staat hun eigen gebruikersgroepen te beheren;
  • Eenvoudig in te stellen en te begrijpen voor elke collega en klant.

www.ixon.cloud >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners