Pilz lanceert nieuwe deurgreepmodule met geïntegreerde noodontgrendeling

Technisch nieuws 12/05/2021 10:52:58

Het veilig heksysteem PSENmlock is uitgebreid met een unieke deurgreepmodule. Het is een deurgreep met geïntegreerde actuator en geïntegreerde noodontgrendeling.

Lees hieronder verder   
Verwant

BDO adviseert bedrijven over inzet zakelijke drones

Pilz lanceert nieuwe deurgreepmodule met geïntegreerde noodontgrendeling

Helft maakbedrijven vreest voor cyberaanval

Radiologische noodsituaties monitoren met drones

Slimme bolders verhogen veiligheid kaaimuren Port of Antwerp

20% Belgische bedrijfs- en overheidswebsites kwetsbaar voor cyberaanval

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De veilige sluiting wordt mogelijk gemaakt door de tweekanaals aansturing van de sluiting.

Dit maakt de schakelaar bijzonder geschikt voor gebruik op machines met gevaarlijke uitlooptijd, waar een veilige sluiting tot PL d of PL e noodzakelijk is. In combinatie met besturingstechniek van Pilz beschikt u over een veilige totaaloplossing voor de bewaking en aansturing van de sluiting van afschermingen.

Veiligheid gecombineerd met hoge flexibiliteit
De PSENmlock deurgreepmodule kan zowel voor linksdraaiende als rechtsdraaiende deuren worden gebruikt. Hij kan aan de binnenkant of buitenkant worden geïnstalleerd en is compatibel met zowel draaideuren als schuifdeuren. Dit maakt de deurgreepmodule geschikt voor uiteenlopende deuren en biedt maximale flexibiliteit bij de inbouw.

Gevarenzone onder controle
Aan de buitenkant van de te beveiligen deur bevindt zich de gele deurgreep, waarmee de actuator wordt uitgeschoven voor het sluiten of openen. De noodontgrendeling kan alleen worden geactiveerd door de rode deurgreep binnenin. Daardoor kunnen personen een potentieel gevaarlijk wordende zone in de machineruimte te allen tijde verlaten.

De PSENmlock deurgreepmodule heeft een blokkeringselement voor maximaal vijf sloten. Dit voorkomt dat de machine na een stop onbedoeld opnieuw start. De veiligheid bij toegangsdeuren wordt verhoogd, waardoor ongevallen worden voorkomen.

Modulaire en aanpasbare veiligheid op deuren
De PSENmlock deurgreepmodule is de nieuwste uitbreiding van het modulaire veiligheidsheksysteem van Pilz. Als modulaire oplossing voor veiligheidshekken met toegangscontrole biedt het veiligheidsheksysteem sensoren, noodontgrendeling, deurgrepen, een diagnosesysteem, een knoppenunit en de bijbehorende verwerkingseenheid. Gebruikers profiteren van snelle montage en installatie.

Alle modules van het veiligheidsheksysteem kunnen afzonderlijk worden gecombineerd en bieden zo een flexibele bescherming voor toegangsdeuren. Samen met de configureerbare veiligheidscontroller PNOZmulti 2 van Pilz ontstaat zo een veilige totaaloplossing voor de bewaking van veiligheidshekken. <<

Meer informatie over het modulaire veiligheidsheksysteem en over de PSENmlock deurgreepmodule van Pilz:  Modulair heksysteem >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners