Infineon zet auto ‘oren’ op

Economie 20/05/2021 9:37:39

Infineon Technologies heeft samen met Reality AI een nieuw type rijhulpsysteem ontwikkeld, waardoor voertuigen voortaan ook kunnen ‘horen’.

Lees hieronder verder   
Verwant

Toegang op maat met modulair heksysteem

Naadloos geïntegreerde elektronische overstroombeveiliging

DIH-World lanceert open call rond digitale technologieën

B-PHOT gaat STEAM-Academy oprichten

Infineon zet auto ‘oren’ op

Engineeringnet Magazine 156 is onlangs verschenen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Camera's, radar of lidar zijn begrensd tot hun gezichtslijn. Met op machine learning gebaseerde algoritmen kan het nieuwe systeem een loeiende ambulance, politie- of brandweerwagen oppikken -zelfs landspecifieke sirenes van hulpverleningsvoertuigen- lang voor die in ‘beeld’ komt.

Met deze auditieve sensortechnologie worden ook andere toepassingen mogelijk, zoals het monitoren van de toestand van de weg, schadedetectie of zelfs voorspellend onderhoud.

Het nieuwe systeem is opgebouwd uit XENSIV MEMS-microfoons in combinatie met AURIX-microcontrollers (MCU) van Infineon en Reality AI's Automotive See-With-Sound (SWS) -systeem.

De auto-gekwalificeerde XENSIV MEMS-microfoon IM67D130A kreeg een hoger bedrijfstemperatuurbereik (-40°C tot +105°C) waardoor ook gebruiksscenario's voor zwaardere omgevingen mogelijk worden.

De lage vervorming (THD) en het hoge akoestische overbelastingspunt (130 dB SPL) zorgen ervoor dat de microfoon ook in lawaaierige omgevingen vervormingsvrije audiosignalen kan opvangen. Dat maakt een betrouwbare classificatie mogelijk, zelfs als het sirenegeluid verstopt zit in hoge achtergrond- of windruis.

De Reality AI-software maakt gebruik van de AURIX TC3x MCU-familie van Infineon om het audiosignaal te verwerken.

De schaalbare MCU-familie heeft één tot zes cores en tot 16 MB Flash met functionele veiligheid tot ASIL-D volgens de ISO26262 2018-norm en EVITA cyberveiligheid. << (Luc De Smet) (foto: Infineon)

De demonstrator wordt gepresenteerd tijdens de Virtual Sensor Experience van Infineon >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners