B-PHOT gaat STEAM-Academy oprichten

opleiding 21/05/2021 8:53:50

In 2023 moet het een educatief centrum worden voor wetenschap, technologie, techniek, kunst en wiskunde. Het project verenigt VUB-faculteiten om de academie van de toekomst op te zetten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Toegang op maat met modulair heksysteem

Naadloos geïntegreerde elektronische overstroombeveiliging

DIH-World lanceert open call rond digitale technologieën

B-PHOT gaat STEAM-Academy oprichten

Infineon zet auto ‘oren’ op

Engineeringnet Magazine 156 is onlangs verschenen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De STEAM Academy biedt een unieke kans om samen te werken met de gemeente Gooik, Pajottenland, Zennevallei en met de ‘smart region’ Vlaams-Brabant.

Verder worden ook de bibliotheek, kunstacademie en de muziek-, woord- en dansacademie in het gebouw verplaatst. Deze combinatie zal veel interessante synergiën ontwikkelen.

Naast basis- en middelbare scholieren wil de academie ook jongeren, docenten en omwonenden, maar ook ondernemers uit de regio aantrekken. VUB-studenten en -onderzoekers krijgen de kans om hun theorieën te implementeren.

De universiteit zal polyvalente ruimtes en een auditorium voor 150 personen bieden. Deze ruimtes zullen modulair zijn om een breed scala aan activiteiten te bedienen. Naast een Bio Hacklab zal een VUB FabLab openstaan voor alle geïnteresseerde creatievelingen en zal het vele evenementen en workshops organiseren.

B-PHOT-directeur Hugo Thienpont: “Dit project zal niet het gewone klaslokaal zijn. Het educatieve centrum biedt onderdak aan een breed scala aan activiteiten, zoals zomerkampen en wetenschapsclubs. De VUB biedt zelfs een testomgeving voor het digitale klaslokaal van de toekomst.”

De eerste stap is al in volle gang. In de tuinen van de VUB Photonics Campus lanceerde B-PHOT de Groeituin 5.0, een buitenlab waar kinderen tijdens wekelijkse bijeenkomsten betrokken kunnen zijn bij wetenschap, technologie en techniek. << (Guy Leysen) (foto: VUB)

Deze samenwerking met de VUB, Authentical en tal van andere regionale actoren kreeg de steun van VLAIO om trajecten te verzorgen voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar.

Lees ook een interessant interview met Hugo Thienpont dat eerder verscheen in Engineeringnet Magazine >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners