PTS Mechelen realiseert nieuw STEM-gebouw

opleiding 3/06/2021 8:25:17

Het nieuwe STEM-gebouw, gerealiseerd dankzij een investering van 4 miljoen euro door de Provincie Antwerpen, werd nu officieel geopend. PTS Mechelen wordt stilaan een echte STEM-school.

Lees hieronder verder   
Verwant

CTG lanceert zomerklassen om IT basiskennis bij te brengen

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

PTS Mechelen realiseert nieuw STEM-gebouw

Dankzij opstart 35 “MaakBibs” wellicht meer STEM in Vlaanderen

Doctors gezocht voor Vlaamse PhD Cup 2021

PTS Boom erkent voor kwaliteitsvolle STEM-opleidingen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

Werken na Corona

ORI webinar

vrijdag 25 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Selectie van snijparameters

Webinar

vrijdag 2 juli 2021

Keuze van de redactie

(16/6) Eerste alles-in-één vloeistofgekoelde modulaire datacenter gelanceerd

(16/6) Supersensoren dankzij kwantumzwaartekracht experiment

(14/6) VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

(14/6) 500 sensoren monitoren aardappelteelt

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In 2013 werd er gestart met de opmaak van een masterplan om de drie pijlers (tuinbouw, techniek en wetenschappen) hun eigen identiteit en vorm te geven.

Met de realisatie van een nieuw gebouw met STEM-klassen voor de opleidingen technologische wetenschappen en elektriciteit is de eerste fase van dit masterplan een feit. Zowel PTS Mechelen als de andere provinciale scholen spelen met hun opleidingsaanbod in op de toenemende vraag naar STEM-profielen op de arbeidsmarkt.

Voor het ontwerp van het gebouw werd in 2015 een wedstrijd uitgeschreven. Niet minder dan 23 architectenbureaus dienden hun kandidatuur in. Vijf bureaus werden geselecteerd en mochten een voorontwerp indienen. Het finale ontwerp ging in 2016 naar Lava-architecten uit Leuven.

De blikvangers van het gebouw zijn zonder twijfel het grote atelier op het gelijkvloers en de sheddaken die de klassen op de bovenverdieping een luchtige en uitnodigende uitstraling geven. Het gebruik van materialen zoals zichtbeton en hout geven het interieur niet alleen een warme maar ook een robuuste uitstraling.

De aluminiumgevel, de glaspartijen en de sheddaken, kenmerkend voor industriële bouwwerken, sluiten mooi aan bij de aanpalende tuinbouwserres en geven meteen de interactie tussen de drie studiepijlers van de school weer.

In het nieuwe STEM-gebouw worden 200 extra plaatsen gecreëerd waarmee PTS Mechelen mee een antwoord biedt op het groeiende leerlingenaantal en capaciteitsprobleem in de stad Mechelen.

In een volgende fase van het masterplan wordt er aan het STEM-gebouw een uitbreiding gekoppeld met opnieuw een capaciteitsuitbreiding tot gevolg. << (Guy Leysen) (foto: © Provincie Antwerpen - Koen Fasseur)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Imec demonstreert transistor die chips onder de 2 nanometer mogelijk maakt

Onderzoekers van imec slaagden erin om met een soort vorkstructuur de afstand tussen transistoren aanzienlijk te verkleinen waardoor onder de technologienode van 2 nanometer gedoken kan worden.

Eplan organiseert Efficiency Days 2021

Het hele event zal in het teken van verbinding staan. Denk maar aan het verbinden van de verschillende fases binnen het bedrijfsproces: bijv. van de conceptfase over de engineeringsfase.

Genomineerden Leeuw van de Export bekend gemaakt

De wereldwijde gezondheidscrisis deelde harde klappen uit, maar toch houdt FIT zich aan hun traditie: de rode loper uitrollen voor Vlaamse exportsuccessen via Leeuw van de Export.

Nieuw baggercontract uit Bangladesh voor Jan De Nul

Payra Port Authority (PPA) en Jan De Nul Group ondertekenden het contract, met een totale waarde van een half miljard euro, voor de volgende fase in de ontwikkelingsplannen van de haven.

Veilig opslaan van LNG - artikel

Naar verwachting zou de totale capaciteit van lng export- en importterminals de komende tien jaar verdubbelen. Maar wat is er precies nodig om het veilig op te slaan?

Hoe effent Siemens het pad naar (intra)logistiek 4.0 ?

Productiever, efficiënter, slimmer en duurzamer: de (intra)logistieke sector wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, zoals de razendsnelle groei van e-commerce.

Ontwikkeling van recycleerbare coatings voor voedselverpakkingen

Promovenda Jiaying Li van UTwente vervangt de 'zilveren' laag in voedselverpakkingen door een coating op basis van polyelektrolyten, die onder de juiste omstandigheden in water oplosbaar is.

Luxemburgse MeluXina supercomputer aan de slag

Op 7 juni is MeluXina, de eerste supercomputer, in Luxemburg ingehuldigd. Na VEGA (in Marobor, Slovenië) is het de tweede supercomputer die EuroHPC JU in drie maanden tijd on line brengt.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners