Aquarama Trade Fair, opnieuw volgens origineel recept

Economie 3/06/2021 13:07:07

Een goed recept hoef je niet te veranderen. Vanuit die overtuiging wordt de Aquarama Trade Fair al sinds 2005 in de Brabant-hal in Leuven georganiseerd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Emerson is Premium Partner op Achema Pulse

Aquarama Trade Fair, opnieuw volgens origineel recept

Vakbeurs Advanced Engineering een jaar uitgesteld

Sensor + Test digitaal 2021 staat in de startblokken

Bosch Rexroth wint de Hermes Award 2021

Hannover Messe Digital Edition - preview

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

Werken na Corona

ORI webinar

vrijdag 25 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Selectie van snijparameters

Webinar

vrijdag 2 juli 2021

Keuze van de redactie

(16/6) Eerste alles-in-één vloeistofgekoelde modulaire datacenter gelanceerd

(16/6) Supersensoren dankzij kwantumzwaartekracht experiment

(14/6) VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

(14/6) 500 sensoren monitoren aardappelteelt

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met één uitzondering weliswaar, want voor de vijftiende editie zag de organisatie zich vorig jaar genoodzaakt een virtueel alternatief aan te bieden. “Een eenmalige toegeving”, postuleert Katja Wijffels van FCO Media. “Dit jaar zal er opnieuw een fysieke beurs plaatsvinden.” Afspraak op 30 september in de Brabanthal.

Katja Wijffels rekent op de lopende vaccinatiecampagnes. “Er wordt vooropgesteld dat tegen het einde van de zomer ruim 70% van de bevolking gevaccineerd zal zijn. We maken ons dus sterk dat er op 30 september weer heel wat mogelijk zal zijn.”

Om het zekere voor het onzekere te nemen en bezoekers beter te spreiden, wordt de beursvloer wel licht hertekend, met aparte in- en uitgangen, bredere gangen, enzovoort. Ook andere maatregelen die eind september nog van kracht zijn, zullen worden ingevuld. En blijkt het uiteindelijk toch te vroeg voor een fysiek evenement? “Dan hebben we een alternatief achter de hand”, verzekert Wijffels.

Interactie primeert
Een virtuele Aquarama Trade Fair is in ieder geval geen optie. “Aquarama Trade Fair is in de eerste plaats een netwerkevent. De spontane ontmoetingen op de beursvloer vormen het kloppend hart van de beurs. Dat persoonlijk contact kan je digitaal nooit assimileren.” De vastberadenheid waarmee dit jaar weer een fysieke vakbeurs op poten wordt gezet, kan in de sector alvast op bijval rekenen.

“We zien een enorm enthousiasme onder onze standhouders. Eind maart hadden al meer dan 90 exposanten bevestigd, en in de komende maanden zal het geloof ongetwijfeld verder groeien.” Vaste partners watercircle.be, Vlario en AquaFlanders kijken mee uit naar opnieuw meer interactie voor, tijdens en na hun workshops. Want ook die zullen weer fysiek plaatsvinden.

“Wat we wel overnemen van vorig jaar,” geeft Wijffels nog mee, “is het centrale thema. Alle partners zullen hun programma opbouwen rond circulariteit.” <<
Door Elise Noyez

Kader: Focus op circulariteit
Watercircle.be zal zich dit jaar vooral tot de chemische sector richten. “Ondanks de globale draagwijdte van het thema, is het goed om op een praktisch niveau de focus op te zoeken”, meent Matthias Mertens.

“Daarom hebben we de Belgische sectororganisatie van de chemische industrie essenscia onder de arm genomen. Door cases en technologieën aan te reiken, willen we de bewustwording rond circulair watermanagement in deze sector aanwakkeren. Onze vaste partner VMx zal het wetgevend kader schetsen.”

Vlario organiseert voor de tiende keer een seminarie op Aquarama Trade Fair. Wendy Francken: “We hebben verschillende projecten lopen met focus op circulariteit in de infrastructuur en rioleringssector. De kans is groot dat we de bevindingen uit dergelijke trajecten zullen delen. In ieder geval zullen we ons richten op de praktijk. Het mogen geen holle woorden blijven.

Circulariteit moet geconcretiseerd worden.” “Een centrale pijler voor de toekomst”, zo omschrijft Carl Heyrman van AquaFlanders circulariteit. “Ook bij de waterbedrijven en rioolbeheerders is er heel wat in beweging. Maar bovenal is circulariteit een integraal verhaal. Het overstijgt het niveau van één specifieke doelgroep. Net daarom willen wij een integraal programma uitwerken.”


www.aquarama.be

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Imec demonstreert transistor die chips onder de 2 nanometer mogelijk maakt

Onderzoekers van imec slaagden erin om met een soort vorkstructuur de afstand tussen transistoren aanzienlijk te verkleinen waardoor onder de technologienode van 2 nanometer gedoken kan worden.

Eplan organiseert Efficiency Days 2021

Het hele event zal in het teken van verbinding staan. Denk maar aan het verbinden van de verschillende fases binnen het bedrijfsproces: bijv. van de conceptfase over de engineeringsfase.

Genomineerden Leeuw van de Export bekend gemaakt

De wereldwijde gezondheidscrisis deelde harde klappen uit, maar toch houdt FIT zich aan hun traditie: de rode loper uitrollen voor Vlaamse exportsuccessen via Leeuw van de Export.

Nieuw baggercontract uit Bangladesh voor Jan De Nul

Payra Port Authority (PPA) en Jan De Nul Group ondertekenden het contract, met een totale waarde van een half miljard euro, voor de volgende fase in de ontwikkelingsplannen van de haven.

Veilig opslaan van LNG - artikel

Naar verwachting zou de totale capaciteit van lng export- en importterminals de komende tien jaar verdubbelen. Maar wat is er precies nodig om het veilig op te slaan?

Hoe effent Siemens het pad naar (intra)logistiek 4.0 ?

Productiever, efficiënter, slimmer en duurzamer: de (intra)logistieke sector wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, zoals de razendsnelle groei van e-commerce.

Ontwikkeling van recycleerbare coatings voor voedselverpakkingen

Promovenda Jiaying Li van UTwente vervangt de 'zilveren' laag in voedselverpakkingen door een coating op basis van polyelektrolyten, die onder de juiste omstandigheden in water oplosbaar is.

Luxemburgse MeluXina supercomputer aan de slag

Op 7 juni is MeluXina, de eerste supercomputer, in Luxemburg ingehuldigd. Na VEGA (in Marobor, Slovenië) is het de tweede supercomputer die EuroHPC JU in drie maanden tijd on line brengt.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners