Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

Bedrijfsnieuws 3/06/2021 16:36:37

CMB.TECH ontwikkelde dit eerste tankstation ter wereld dat groene waterstof produceert en gebruikt wordt voor de aandrijving van schepen, tube trailers, auto's, vrachtwagens en bussen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Veilig opslaan van LNG - artikel

Verbeterde membranen voor blauwe energie

Gimv verhoogt haar investering in Alro Group

Hoe hou je li-ion batterijen brandveilig ?

Onderzoekers zien varen op methanol als valabele optie

Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het waterstoftankstation werd gebouwd aan het Havenhuis in Antwerpen.

CMB.TECH koos bewust voor deze locatie op de grens tussen de stad en de haven om enerzijds de vele industriële toepassingen in de haven van waterstof te voorzien, en het anderzijds toch goed bereikbaar te houden voor het grote publiek.

Naast het waterstoftankstation pakt het bedrijf ook uit met de eerste dual fuel truck op waterstof. De dual fuel technologie is haalbaar, betaalbaar en groen en laat toe om op korte termijn verschillende applicaties om te bouwen.

De Lenoir truck is de kickstart van emissiereductie binnen de logistieke sector. Deze waterstoftruck heeft de symbolische naam ‘Lenoir’ gekregen met de verwijzing naar Étienne Lenoir, een Belg die in 1860 de eerste verbrandingsmotor op waterstof bouwde. << (Guy Leysen) (foto: CMB.TECH)

Over de werking van het waterstoftankstation
Elektriciteit en water (H2O) worden via de elektrolyser omgezet in waterstof. Via een compressor wordt deze waterstof tot een zeer hoge druk opgepompt naar verschillende buffers. Deze buffers zorgen ervoor dat een auto, vrachtwagen of schip kan tanken.

Naast het tankstation bevat de site ook twee trailerdokken waarmee de groene geproduceerde waterstof kan worden overgepompt naar trailers die de havenapplicaties kan voorzien van waterstof. Daarnaast zijn er een aantal ultra snelle laadpalen voor elektrische auto’s waarbij je wagen op minder dan 15 minuten opgeladen kan worden. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners