elobau opent virtuele showroom

Technisch nieuws 4/06/2021 8:46:44

Ter gelegenheid van de opening vinden van 15 juni tot en met 17 juni de eloLounge Days plaats. Gedurende de drie dagen zullen er presentaties over de hele elobau-wereld getoond worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

elobau opent virtuele showroom

GEA profiteert van het geavanceerde gebruikers­beheer­systeem van Ixon

VUB-onderzoekster bouwt met schimmels

Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

Serkobras draagt constructeur-onafhankelijkheid hoog in het vaandel

Volvo Trucks gaat elektrische voertuigen in bouwsector testen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met het gratis evenement eloLounge Days opent elobau zijn virtuele showroom, die ook na de pandemie blijft bestaan om de voordelen van mobiel werken te combineren met de beurservaring.

Het programma van de virtuele showroom omvat presentaties uit alle facetten van elobau: rond de thema's off-highway, industriële toepassingen, duurzaam ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. De showroom is te vinden op het volgende adres: eloLounge.com.

Julian Reus, de Duitse recordhouder op de 100 meter sprint, zal naast de sprekers van elobau als gastspreker optreden. Zijn lezing "My life under high performance" (alleen in het Duits) biedt een interessante overlapping tussen high-performance sport en het bedrijfsleven.

Het thema "Business en duurzaamheid" komt in verschillende presentaties terug. Dat elobau op dit gebied een aanzienlijke expertise heeft opgebouwd, wordt niet in de laatste plaats bewezen door de toekenning van de milieuprijs van de deelstaat Baden-Württemberg voor industriële ondernemingen in december vorig jaar.

"Wij hebben er bewust voor gekozen om onze beursstand niet zomaar te kopiëren", verklaart bedrijfsleider Rüdiger Köhler "Onze beursstand functioneert goed in de context van een beurs. Maar omdat de beursbelevenis als geheel achterwege blijft, was het ons doel een nieuwe ervaring te creëren. Of we daarin geslaagd zijn met de combinatie van architectuur, inrichting van de showroom en het lezingenprogramma, moeten onze bezoekers echter zelf beslissen."

Köhler doelt op de open houten constructie en de grote raamfronten, die de showroom een lichte en luchtige uitstraling geven, die ongebruikelijk is voor een beurs. Hiervoor heeft de onderneming uit Leutkirch de eloLounge in de Allgäuer omgeving ingebed. In elk van de zalen nodigt een zithoek de bezoekers uit om deel te nemen aan een virtuele netwerklounge. Hier kunnen niet alleen beursmedewerkers en bezoekers met elkaar in contact komen, maar ook showroombezoekers vinden hier de gelegenheid om te netwerken.

"Beurzen zijn heel belangrijk voor ons. Want door de jaren heen zijn dit de vaste contactmomenten waar elobau als bedrijf en ook onze nieuwe producten tastbaar worden. Met het stopzetten van de beurzen viel dit contactpunt weg - voor ons gaf dit echter de mogelijkheid om ons te concentreren op de ontwikkeling van een virtueel platform", vertelt Marnie Röder, hoofd marketing.

"De opening van de eloLounge betekent echter niet het einde van het project. De ruimte zal voortdurend worden geactualiseerd en uitgebreid, zodat ook de volgende versie van de eloLounge Days een nieuw evenement zal zijn. << (Guy Leysen) (foto: elobau)

ACHTERGROND
De onderneming elobau, gevestigd in Leutkirch in het Duitse Allgäu, is een wereldwijd actieve fabrikant van contactloze sensortechnologie, niveaumeting en bedieningselementen voor de machine- en installatiebouw en mobiele machines en geldt als pionier van de economie van het algemeen belang.

elobau geniet ook buiten de branche een goede reputatie, die wordt ondersteund door onderscheidingen zoals de milieuprijs van de deelstaat Baden-Württemberg 2020, de nominatie voor de Grote Prijs van het Middenstandsbedrijf 2021 of de onderscheiding als Great Place to Work. <<
www.elobau.com

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners