Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

Human Resource & Werk 7/06/2021 9:58:34

Mathias Miedreich zal in het vierde kwartaal Marc Grynberg als CEO opvolgen bij Umicore. Beiden zullen tot dan nog samenwerken om een vlotte overdracht te verzekeren.

Lees hieronder verder   
Verwant

83% van Belgische werkgevers krijgt vacatures moeilijk ingevuld

Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

30.000 STEM-profielen gezocht voor toekomstige klimaatneutrale industrie

Navingo heeft Career Podcast gelanceerd

Mark Thys wordt nieuwe Managing Director bij Belgische tak Renewi

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Mathias Miedreich: "Ik ben erg verheugd om Umicore te vervoegen en te leiden als nieuwe CEO. De enorme staat van dienst van het bedrijf, dat zichzelf heeft omgevormd tot een van de leidende spelers in de domeinen van schone mobiliteit en recyclage, is uitstekend en ongeëvenaard in de sector. Ik ben ervan overtuigd dat ik met de ervaring die ik heb opgedaan, een belangrijke bijdrage zal kunnen leveren, niet alleen aan het groeipad van Umicore, maar vooral ook aan haar impact op een netto-nul CO2-wereld".

Duitser Miedreich is momenteel lid van het directiecomité van Faurecia, een toonaangevende wereldwijde leverancier binnen de autosector met een sterke focus op duurzame mobiliteit.

Sinds begin 2019 is hij Executive Vice-President van Faurecia's Clean Mobility. Deze divisie genereerde in 2020 inkomsten van 3,8 miljard euro en heeft meer dan 20.000 werknemers in dienst in 80 vestigingen wereldwijd, waaronder 8 O&O-centra.

Hij behaalde een masterdiploma in International Business Management aan de Friedrich-Alexander universiteit te Erlangen-Nürnberg en begon zijn carrière in Strategy Consulting bij KPMG. Daarna stapte hij over naar de autosector, waar hij meer dan 20 jaar ervaring opdeed in verschillende leidinggevende functies in Europa en Azië.

Voordat hij in 2013 bij Faurecia in dienst trad als Vice President Strategy & New Technologies voor de Clean Mobility divisie, werkte hij bij Siemens en Continental. << (Guy Leysen) (foto: Umicore)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners