Leuvense spinoff ICsense werkt aan automatische kankerceldetectie

Bedrijfsnieuws 5/01/2012 13:53:02

ICsense en imec werken aan de ontwikkeling van een lab-op-chip voor de isolatie en detectie van tumorcellen in het bloed.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgisch-Amerikaanse publicatie over koolstofnanobuisjes in Science

Imec en Kuwait University onderzoeken goedkopere zonneceltechnologie

imec gaat voedsel- en afvalsorteermachines van Best Sorting innoveren

Imec en ON Semiconductor gaan samenwerken

Bezoek imec tijdens de Open Bedrijvendag 2012

Organische zonnecel haalt recordrendement

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De nieuwe, nog te ontwikkelen lab-op-chip is een essentiële stap op weg naar een snellere en kostenefficiënte diagnose van kanker. Het onderzoek gebeurt in het kader van het Europees Miracle project.

“Vandaag is de detectie van tumorcellen arbeidsintensief, duur en tijdrovend. We willen naar een diagnose in enkele uren tijd zonder dat er bloed naar een labo gestuurd moet worden;” zegt ICsense CEO Bram De Muer.

Dat kan via een volledig geautomatiseerd lab-on-chip-platform. Een aantal modules zijn al ontwikkeld, zoals individuele microfluïdische modules voor celisolatie, celtellingen, DNA-versterking en –detectie, en nu wordt gestart met de ontwikkeling van het lab-on-chip-platform zelf.

ICsense neemt de hoogperformante geintegreerde circuits voor zijn rekening die gebruikt zullen worden om tumorcellen te detecteren en herkennen. Imec staat in voor de coördinatie.

De Muer: “Het tumordetectiesysteem dat ontwikkeld wordt zal kleiner, sneller en goedkoper zijn dan de huidige methodes. Het kan een revolutie veroorzaken in kankerdiagnose.”

In het verleden werkte ICsense al mee aan andere innovatieve medische projecten zoals implanteerbare gehoorapparaten, hersenstimulatoren, tinnitus en implanteerbare stimulatoren om epilepsie te voorkomen.

“ICsense werkt voornamelijk aan chips op maat van de klant en draagt onderzoek en ontwikkeling hoog in het vaandel. Het feit dat de 4 oprichters van ICsense doctors in de micro-elektronica zijn, heeft daar zeker mee te maken”, aldus nog De Muer. << (BB) (foto:Miracle Project)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners