Europees CAD-onderzoek voorspelt grotere rol voor cloud

Bedrijfsnieuws 5/01/2012 14:30:38

Onderzoek tijdens Digital Prototyping Forums van Autodesk biedt inzicht in rol van technologie in toekomst manufacturing.

Lees hieronder verder   
Verwant

70% van CAD-professionals vindt certificering goede zaak

Autodesk koopt cloud-based PLM-software van Inforbix

Autodesk lijft populaire Socialcam in

Europees CAD-onderzoek voorspelt grotere rol voor cloud

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- Uit een onderzoek dat Autodesk in 2011 uitvoerde bij ruim 1.300 CAD-gebruikers, blijkt dat driekwart verwacht dat het belang van de cloud zal toenemen.

Leverancier van ontwerpsoftware Autodesk hield het onderzoek tijdens Digital Prototyping Forums in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland.

Volgens het bedrijf gaf 44% van de respondenten aan het eens te zijn met de stelling dat hun bedrijf gebruik maakt van de cloud 'omdat het de uitwisseling van data en de samenwerking intern en met partners vergemakkelijkt en omdat het vrijwel onbeperkt computervermogen biedt op het moment dat dat nodig is’.

Dat staat alvast loodrecht op de conclusies van een andere studie (www.engineeringnet.be/belgie/detailbelgie.asp?Id=6900), waaruit blijkt dat IT’ers SaaS en de cloud eigenlijk niet zien zitten, wegens ‘te weinig garanties inzake de beschikbaarheid en de snelheid van de computerprogramma's’.

Autodesk Director Richard Tinsdeall stelt meteen dat ‘de cloud op het gebied van ontwerp nog in kinderschoenen staat, maar: “Deze onderzoeksresultaten geven aan dat we een omslag kunnen verwachten, niet alleen in de houding ten opzichte van deze technologie, maar ook in de wijze van gebruik ervan door fabrikanten’.

Het onderzoek laat tevens een positief vooruitzicht zien voor twee gevestigde manufacturing-ontwerptechnologieën, namelijk simulatie en visualisatie.

Van de respondenten geeft maar liefst 78% aan dat simulatietools belangrijker zullen worden voor hun bedrijf en op grotere schaal ingezet zullen worden en 82% is van mening dat visualisatie een steeds grotere rol zal gaan spelen. << (BB) (foto: Autodesk)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Onderzoeksinstelling imec en halfgeleiderproducent GlobalFoundries lanceren een nieuwe chip, die geoptimaliseerd is voor toepassingen rond artificiële intelligentie (AI).

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Nu de warmste maanden van het jaar voor de deur staan, kunnen gebruikers van industriële automatiseringssystemen maar beter voorbereid zijn op de zomerhitte.

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne, Senior Vice President Digital Plant Business bij Schneider Electric, werd tijdens de Hannover Messe Digital Days uitgeroepen tot Engineer Powerwoman 2020.

37 West-Vlaamse bedrijven behalen Charter Duurzaam Ondernemen

Na een jaar intensief werken ontvangen 37 West-Vlaamse bedrijven dit Voka Charter als bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Kunstmatige koraalpoliep reinigt water en transporteert cellen

Onderzoekers van de Nederlandse TU Eindhoven ontwikkelden een kleine plastic robot gemaakt van responsieve materialen, die beweegt onder invloed van licht en magnetisme.

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Gratis simulatie en voordelige besturing van robots bij igus

Om robots en de verschillende robotbewegingen gemakkelijk te kunnen programmeren, heeft igus nu een besturingssoftware ontwikkeld voor haar Low Cost automatiseringsoplossingen. igus robot control is online gratis beschikbaar en biedt gebruikers een eenvoudige inleiding tot de wereld van de automatisering. >>

Partners