Europees CAD-onderzoek voorspelt grotere rol voor cloud

Bedrijfsnieuws 5/01/2012 14:30:38

Onderzoek tijdens Digital Prototyping Forums van Autodesk biedt inzicht in rol van technologie in toekomst manufacturing.

Lees hieronder verder   
Verwant

70% van CAD-professionals vindt certificering goede zaak

Autodesk koopt cloud-based PLM-software van Inforbix

Autodesk lijft populaire Socialcam in

Europees CAD-onderzoek voorspelt grotere rol voor cloud

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Praktische inleiding tot Fire Safety Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 9/11/2020 tot 23/03/2021

Bouwmanager - module People Management

Antwerpen

van 10/11/2020 tot 8/12/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 11/11/2020 tot 19/11/2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 13/11/2020 tot 27/11/2020

Keuze van de redactie

(27/10) Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

(26/10) Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

(22/10) Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

(21/10) Miljoenenproject North-C-Methanol in North Sea Port opgestart

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- Uit een onderzoek dat Autodesk in 2011 uitvoerde bij ruim 1.300 CAD-gebruikers, blijkt dat driekwart verwacht dat het belang van de cloud zal toenemen.

Leverancier van ontwerpsoftware Autodesk hield het onderzoek tijdens Digital Prototyping Forums in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland.

Volgens het bedrijf gaf 44% van de respondenten aan het eens te zijn met de stelling dat hun bedrijf gebruik maakt van de cloud 'omdat het de uitwisseling van data en de samenwerking intern en met partners vergemakkelijkt en omdat het vrijwel onbeperkt computervermogen biedt op het moment dat dat nodig is’.

Dat staat alvast loodrecht op de conclusies van een andere studie (www.engineeringnet.be/belgie/detailbelgie.asp?Id=6900), waaruit blijkt dat IT’ers SaaS en de cloud eigenlijk niet zien zitten, wegens ‘te weinig garanties inzake de beschikbaarheid en de snelheid van de computerprogramma's’.

Autodesk Director Richard Tinsdeall stelt meteen dat ‘de cloud op het gebied van ontwerp nog in kinderschoenen staat, maar: “Deze onderzoeksresultaten geven aan dat we een omslag kunnen verwachten, niet alleen in de houding ten opzichte van deze technologie, maar ook in de wijze van gebruik ervan door fabrikanten’.

Het onderzoek laat tevens een positief vooruitzicht zien voor twee gevestigde manufacturing-ontwerptechnologieën, namelijk simulatie en visualisatie.

Van de respondenten geeft maar liefst 78% aan dat simulatietools belangrijker zullen worden voor hun bedrijf en op grotere schaal ingezet zullen worden en 82% is van mening dat visualisatie een steeds grotere rol zal gaan spelen. << (BB) (foto: Autodesk)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Snellere R&D dankzij nieuwe Biostrand-software

Met het softwarepakket Retrieve & Relate (R&R) van IT-bedrijf BioStrand kunnen onderzoekers een half jaar winnen bij de ontwikkeling van nieuwe producten gebaseerd op genetische data.

Vlaamse biogassector houdt ondanks minder steun stand

Jaarlijks verwerkt de biogassector in Vlaanderen ongeveer 3,2 miljoen ton organische (afval)stromen, afkomstig van de landbouw, voedingsindustrie en waterzuivering.

Disruptieve e-motortechnologie - artikel

Mirmex Motor nv uit Mont-Saint-Guibert bij Louvain-la-Neuve ontwerpt, bouwt en verhandelt kleine elektromotoren, zo groot als een batterij of sigaar, met diameters van 8 tot 60 mm.

Cargill bouwt eerste fabriek voor winning biodiesel

De nieuwe fabriek zal deel uitmaken van de bestaande vestiging in Gent, die zaden perst en ook Bioro biodiesel destilleert. Cargill investeert 127 miljoen euro in dit nieuwe project.

Colt Technology Services en KevlinX bundelen krachten

De eerste locatie die met het Colt IQ Network wordt verbonden is de grootschalige Data Centre Campus van KevlinX in Brussel, waarvan de livegang gepland staat voor eind 2021.

Altair heeft M-Base overgenomen

Altair, de leverancier van software voor productontwerp, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt M-Base Engineering + Software GmbH over.

Autobouwer ontwikkelt lichte voertuigen dankzij ruimtevaarttechnologie

Jaguar Land Rover neemt deel aan een uniek onderzoek naar de geschiktheid van geavanceerde, lichtgewicht metalen en composieten voor toepassing in toekomstige voertuigen.

Radar is de betere ultrasoon

VEGA heeft haar niveausensoren portfolio aangevuld met een nieuwe serie radarinstrumenten voor standaard meetapplicaties en prijsgevoelige toepassingen.

WEG breidt W60-motorlijn uit

Motorfabrikant WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid. De driefasige inductiemotoren zijn de meest compacte modulaire motoren op de markt en zijn nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor toepassingen als compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt.

Partners