Flamac en imec slaan handen in mekaar

Economie 6/01/2012 10:23:41

Flamac en imec combineren expertise voor het ontwikkelen van nieuwe materialen voor zonnecellen

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgisch-Amerikaanse publicatie over koolstofnanobuisjes in Science

Imec en Kuwait University onderzoeken goedkopere zonneceltechnologie

imec gaat voedsel- en afvalsorteermachines van Best Sorting innoveren

Imec en ON Semiconductor gaan samenwerken

Bezoek imec tijdens de Open Bedrijvendag 2012

Organische zonnecel haalt recordrendement

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Veilig samenwerken met Cobots

Webinar

donderdag 1 oktober 2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Postgraduaat Corporate Finance

Leuven

van 2/10/2020 tot 6/03/2021

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen

Gent

van 6/10/2020 tot 29/06/2021

METAV Web Sessions: innovation

online

van 6/10/2020 tot 7/10/2020

Keuze van de redactie

(24/9) 8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

(24/9) Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Imec gaat samenwerken met Flamac, een afdeling van SIM vzw (Strategisch Initiatief Materialen in Vlaanderen), om een nieuwe generatie van halfgeleiders te ontwikkelen voor zonnecellen.

In het kader van deze samenwerking worden nieuwe materialen onderzocht als alternatief voor de standaard zonnecellen bestaande uit koper indium, gallium en selenium (CIGS).

Johan Paul, manager van Flamac: “Onderzoekscentra zoals imec bijstaan door hun materiaalontwikkeling te versnellen is precies wat Flamac wil beogen. We zijn erg opgetogen dat Flamac en imec een samenwerking aangaan in dit toepassingsdomein."

Jef Poortmans, Program Director Energie in imec: “De samenwerking met Flamac maakt deel uit van de uitbreiding van ons zonnecelportfolio. Door Flamac’s expertise in high-throughput materiaalonderzoek te combineren met onze expertise in dunne-film zonnecellen, zijn we ervan overtuigd dat we versneld tot goede resultaten kunnen komen.

Deze verruiming laat ons toe om de valorisatie in Vlaanderen te maximaliseren en is een nieuwe belangrijke stap in het versterken van de ELAT-regio in het domein van dunne-film zonneceltechnologie wat we samen met Solliance naar streven.” << (KV)

(foto Flamac: In Flamac werd enkele maanden geleden een geautomatiseerd dunne film depositie systeem geïnstalleerd. Dit platform bestaat uit 8 proceskamers welke toelaten om zowel PVD -Physical Vapour Deposition-, als PE-CVD -Plasma Enhanced Chemical Vapour Deposition- coating processen te bestuderen. Alle kamers zijn geïnstalleerd op een centrale caroussel. Daarnaast is elke kamer uitgerust met een IR verwarmingseenheid. Met het platform kunnen dunne filmen op een brede waaier aan substraten worden afgezet zoals glas, metalen of kunststof.)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Act&Sorb ontwikkelt recyclageoplossing voor MDF richting actief kool

Om deze nieuwe technologie, samen met de productie van hernieuwbare energie in de praktijk om te zetten, wordt met Vlaamse steun een nieuwe fabriek met laboratorium gebouwd in Genk.

Vijf verschillende fasen gevonden in mengsels van twee stoffen

TU Eindhoven en de universiteit Paris-Seclay bewijzen een vijf-fasen-evenwicht, iets wat veel geleerden voor onmogelijk hielden vanwege de 150 jaar oude Gibbs-regel van maximaal drie fasen.

‘Certified Pick up’ zorgt voor veilig containertransport Port of Antwerp

‘Certified Pick up’ een digitale, veilige en geïntegreerde oplossing voor de vrijgave van containers gaat vanaf 1 januari 2021 van start en vervangt het huidige systeem van pincodes.

Stralingsbescherming tegen radon en natuurlijke radioactieve materialen

56 partners uit 26 verschillende landen onderzoeken de effecten van chronische blootstelling aan radon en andere natuurlijke radionucliden op mens en milieu.

Fluvius verbindt grootste Vlaamse industriële windpark

In de haven van Zeebrugge wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van het ‘ICO Windpark’: het grootste on-shore windpark op één industriële site in Vlaanderen.

Eerste protonentherapie in UZ Leuven uitgevoerd

Protontherapie is een innovatieve vorm van radiotherapie die heel gericht een tumor bestraalt en zo het gezonde weefsel rondom minimaal beschadigt. De eerste behandelingen verliepen vlot.

10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

Tijdens “Agility, Belgian biotech’s booster” stelde bio.be/essenscia 10 actiepunten voor om de biotechsector in België te verankeren en haar internationale concurrentiekracht te versterken.

Cebeo verwerft Industrial Automation Distributor certificaat

Schneider Electric heeft begin september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat overhandigd aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.

Yokogawa lanceert nieuwe generatie Mixed Signal Oscilloscope

De DLM5000 is een nieuwe generatie mixed-signal-oscilloscoop met opties voor vier of acht analoge ingangen en werd ontworpen om uiterst aanpasbaar en flexibel te zijn. Met opnieuw ontworpen hardware biedt de DLM5000 belangrijke verbeteringen in zowel prestaties als bruikbaarheid. Het is de opvolger het DLM4000-model. >>

Partners