Nieuw: 'paper computing', sweater met interface, … (+video)

Onderzoek & Wetenschap 9/01/2012 13:27:35

Zal de toekomst van technologie grotendeels in de handen zal liggen van end-users die hun eigen producten zullen ontwerpen, bouwen en programmeren?

Lees hieronder verder   
Verwant

Software toont verborgen informatie in video-opnamen (+video)

Polymeerfilm haalt energie uit waterdamp (+video)

Betere elektronica door 'verstoppen' van deeltjes

Draagbaar apparaat brengt gebouwen in kaart (+video)

Microfabricage van kunststofstukken: de visie van een MIT-professor

MIT: Bacteriën minder egoïstisch dan gedacht

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Postgraduaat Corporate Finance

Leuven

van 2/10/2020 tot 6/03/2021

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen

Gent

van 6/10/2020 tot 29/06/2021

METAV Web Sessions: innovation

online

van 6/10/2020 tot 7/10/2020

Modular software performance

B&R Webinar

dinsdag 6 oktober 2020

Techni-Mat

Kortrijk Xpo

van 7/10/2020 tot 8/10/2020

Stoomtechniekdag 2020

Antwerp Expo

woensdag 7 oktober 2020

Keuze van de redactie

(28/9) Brent Tirry en Kiefer Moyaert winnen Vlaamse STEM-Olympiade 2020

(28/9) VUB-onderzoeker test lichtgewicht gevelsysteem

(24/9) 8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

(24/9) Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- Leah Buechley is assistent-professor bij het MIT Media Lab, en de directeur van de ‘High-Low Tech’ (sic) research group.

Ze streeft ernaar high- en lowtech met mekaar te integreren. Doel? Mensen helpen hun eigen technologieën te ontwerpen en te bouwen.

Zich baserend op het geloof dat de toekomst van technologie grotendeels in de handen zal liggen van end-users die hun eigen producten zullen ontwerpen, bouwen en programmeren, heeft haar lab zich tot doel gesteld dergelijke activiteiten te inspireren, ze te vormen, te steunen en te bestuderen, door te zoeken naar de raakvlakken tussen IT, fysieke materialen, productieprocessen, traditioneel vakwerk en design.

Haar laatste video (zie: Video 1) toont een kit waarmee het schetsen van elektronica mogelijk wordt. Het wordt ‘paper computing’ genoemd.

Een andere video toont nog verwezenlijkingen: een sweater met intelligent interface, bijvoorbeeld, die in staat is een melodietje ten beste te geven. Of een ‘soft robot’. << (KV)

(foto University of Colorado: Leah Buechley met een door haar ontworpen kledingsstuk. Het geeft dynamische patronen weer, zoals een passerende tekst of wiskundige bewerkingen. Deze kleding kan draadloos worden geprogrammeerd.)

Video 1: schetsen van elektronica


Video 2: 'Computational Sketchbook'

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

VUB-onderzoeker test lichtgewicht gevelsysteem

Dr. Matthias De Munck, onderzoeker aan de VUB, heeft voor zijn doctoraatsonderzoek het gebruik van een nieuw soort lichtgewicht gevelpanelen met een dikke isolatielaag onderzocht.

ABISS2020 wordt grootste digitale oefening ooit

‘De grootste digitale training ooit’, zo omschrijft digitaal expert Steven Van Belleghem de coronacrisis: “Ik verwacht dat we deze periode later benoemen als the golden age of digital.”

Lithiumaccu’s sneller op te laden dankzij meer nanokanaaltjes

Niobium-wolfraam-oxide fungeert als elektrode in li-ion batterijen. Door hier een nanostructuur op aan te brengen, komen er meer wegen vrij voor lithium ionen, aldus onderzoek van UTwente.

E-fuels van belang bij verduurzaming zwaar transport

Synthetische methanol, -diesel en -LNG zijn voor wegtransport over lange afstand en de scheepvaart de meest geschikte opties, aldus onderzoek van onder meer VoltaChem, TNO en SmartPort.

Bedrijven investeren miljoenen euro’s in hergebruik van CO2 in North Sea Port

Alco Bio Fuel (ABF), Messer Benelux en IJsfabriek Strombeek investeren samen 10 miljoen euro in een tweede 'recovery unit' voor koolstofdioxide, gevestigd bij Alco Bio Fuel in North Sea Port.

Bouwsector lanceert eerste sector-overschrijdende ethische code

We gaan vandaag heel anders met elkaar om dan vroeger, zowel privé als op de werkvloer. Om hieraan tegemoet te komen, ondertekenen verschillende partners uit de bouwsector een ethische code.

8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

Tijdens de halve finale van de Vlaamse PhD Cup 2020 streden nog 16 onderzoekers om een felbegeerd finaleticket in de wacht te slepen. Hiervan gaan er nog 8 door naar de finale op 6 oktober.

Microplastics hopen zich op in zee

Tegen 2100 kan 69% van het wateroppervlak van de Middellandse Zee en 54% van het oppervlak van de Gele Zee vervuild zijn met microplastics, aldus een studie van onder meer VLIZ en UGent.

Yokogawa lanceert nieuwe generatie Mixed Signal Oscilloscope

De DLM5000 is een nieuwe generatie mixed-signal-oscilloscoop met opties voor vier of acht analoge ingangen en werd ontworpen om uiterst aanpasbaar en flexibel te zijn. Met opnieuw ontworpen hardware biedt de DLM5000 belangrijke verbeteringen in zowel prestaties als bruikbaarheid. Het is de opvolger het DLM4000-model. >>

Partners