• 09/01/2012

Nieuw: 'paper computing', sweater met interface, … (+video)

Zal de toekomst van technologie grotendeels in de handen zal liggen van end-users die hun eigen producten zullen ontwerpen, bouwen en programmeren?

Trefwoorden: #buechley, #MIT

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Leah Buechley is assistent-professor bij het MIT Media Lab, en de directeur van de ‘High-Low Tech’ (sic) research group.

Ze streeft ernaar high- en lowtech met mekaar te integreren. Doel? Mensen helpen hun eigen technologieën te ontwerpen en te bouwen.

Zich baserend op het geloof dat de toekomst van technologie grotendeels in de handen zal liggen van end-users die hun eigen producten zullen ontwerpen, bouwen en programmeren, heeft haar lab zich tot doel gesteld dergelijke activiteiten te inspireren, ze te vormen, te steunen en te bestuderen, door te zoeken naar de raakvlakken tussen IT, fysieke materialen, productieprocessen, traditioneel vakwerk en design.

Haar laatste video (zie: Video 1) toont een kit waarmee het schetsen van elektronica mogelijk wordt. Het wordt ‘paper computing’ genoemd.

Een andere video toont nog verwezenlijkingen: een sweater met intelligent interface, bijvoorbeeld, die in staat is een melodietje ten beste te geven. Of een ‘soft robot’.


(KV)

(foto University of Colorado: Leah Buechley met een door haar ontworpen kledingsstuk. Het geeft dynamische patronen weer, zoals een passerende tekst of wiskundige bewerkingen. Deze kleding kan draadloos worden geprogrammeerd.)

Video 1: schetsen van elektronica

Video 2: 'Computational Sketchbook'