Helmholz Profibus repeaters vergroten inzetmogelijkheden - persbericht

Technisch nieuws 12/01/2012 15:18:16

Door gebruik te maken van repeaters uit de serie FLEXtra van Systeme Helmholz, zijn de inzetmogelijkheden van Profibus-oplossingen aanzienlijk te vergroten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Helmholz Profibus repeaters vergroten inzetmogelijkheden - persbericht

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

Zo is het hiermee mogelijk om naast de gebruikelijke busstructuur nu ook een sternetwerk op te bouwen. Het Duitse bedrijf biedt onder meer een tweevoudige repeater, een viervoudige multirepeater en een zesvoudige multirepeater.

In de praktijk zijn Profibusnetwerken in lijn opgebouwd en laten maximaal 32 deelnemers toe. Voor complexere toepassingen of applicaties met meer dan 32 deelnemers biedt Systeme Helmholz de serie FLEXtra waarin verschillende repeaters zijn opgenomen.

FLEXtra Twinrepeater
Ondanks zijn kleine bouwvorm is de FLEXtra Twinrepeater te beschouwen als een volwaardige Profibus repeater. Hij ondersteunt overdrachtssnelheden tot 12 MBit/s en is tevens in te zetten als busverlenging tot 1 km ( bij het gebruik van twee repeaters), het uitbreiden van de installatie of voor het verhogen van het deelnemersaantal.

FLEXtra MultiRepeater
De meervoudige Profibus repeaters zijn ontwikkeld voor het realiseren van een stervormige netopbouw met autonome segmenten. Tevens zijn de afzonderlijke segmenten met geïntegreerde DIP-schakelaar eenvoudig uit te schakelen. De MultiRepeaters zijn ook weer te gebruiken om langere afstanden te overbruggen zonder concessies te doen aan de overdrachtssnelheden – deze lopen van 9,6 Kbit/s tot 12 MBit/s.

De Flextra repeaters worden met behulp van Profibus stekkers aan het netwerk gekoppeld. Ze maken op deze manier een verlenging, segmentatie of vertakking mogelijk. De geïntegreerde Status LEDs bieden de gebruiker een snel overzicht van de bustoestand. Tevens zijn ze probleemloos te integreren in MPI-netwerken.

Voordelen FLEXtra Repeaters:
• Meer deelnemers in een PROFIBUS-oplossing
• Hogere beschikbaarheid door segementatie
• Gefaseerd inbedrijfstellen vanwege segementatie
• Vergroten van de kabellengte
• Grote vrijheid in netwerkstructuur (lijn, bus, ster)
• Compacte afmetingen

Voor meer informatie:
Systeme Helmholz Benelux B.V.
Elektraweg 5 - NL-3144 CB Maassluis
Tel. +31 85 4010 710 - Fax. +31 85 4010 719
www.helmholz-benelux.eu - info@helmholz-benelux.eu

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Systeme Helmholz Benelux B.V.

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

ArcelorMittal Belgium start deze zoektocht samen met Provincie Oost-Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist Zelzate en gemeente Zelzate.

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Een unieke luchtopstelling maakt luchtstroom real-time zichtbaar. Dit om het effect van mondkapjes te meten en ventilatie-oplossingen voor het openbaar vervoer en theaters te testen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners