• 12/01/2012

Helmholz Profibus repeaters vergroten inzetmogelijkheden - persbericht

Door gebruik te maken van repeaters uit de serie FLEXtra van Systeme Helmholz, zijn de inzetmogelijkheden van Profibus-oplossingen aanzienlijk te vergroten.

Lees verder

Productnieuws

Zo is het hiermee mogelijk om naast de gebruikelijke busstructuur nu ook een sternetwerk op te bouwen. Het Duitse bedrijf biedt onder meer een tweevoudige repeater, een viervoudige multirepeater en een zesvoudige multirepeater.

In de praktijk zijn Profibusnetwerken in lijn opgebouwd en laten maximaal 32 deelnemers toe. Voor complexere toepassingen of applicaties met meer dan 32 deelnemers biedt Systeme Helmholz de serie FLEXtra waarin verschillende repeaters zijn opgenomen.

FLEXtra Twinrepeater
Ondanks zijn kleine bouwvorm is de FLEXtra Twinrepeater te beschouwen als een volwaardige Profibus repeater. Hij ondersteunt overdrachtssnelheden tot 12 MBit/s en is tevens in te zetten als busverlenging tot 1 km ( bij het gebruik van twee repeaters), het uitbreiden van de installatie of voor het verhogen van het deelnemersaantal.

FLEXtra MultiRepeater
De meervoudige Profibus repeaters zijn ontwikkeld voor het realiseren van een stervormige netopbouw met autonome segmenten. Tevens zijn de afzonderlijke segmenten met geïntegreerde DIP-schakelaar eenvoudig uit te schakelen. De MultiRepeaters zijn ook weer te gebruiken om langere afstanden te overbruggen zonder concessies te doen aan de overdrachtssnelheden – deze lopen van 9,6 Kbit/s tot 12 MBit/s.

De Flextra repeaters worden met behulp van Profibus stekkers aan het netwerk gekoppeld. Ze maken op deze manier een verlenging, segmentatie of vertakking mogelijk. De geïntegreerde Status LEDs bieden de gebruiker een snel overzicht van de bustoestand. Tevens zijn ze probleemloos te integreren in MPI-netwerken.

Voordelen FLEXtra Repeaters:
• Meer deelnemers in een PROFIBUS-oplossing
• Hogere beschikbaarheid door segementatie
• Gefaseerd inbedrijfstellen vanwege segementatie
• Vergroten van de kabellengte
• Grote vrijheid in netwerkstructuur (lijn, bus, ster)
• Compacte afmetingen

Voor meer informatie:
Systeme Helmholz Benelux B.V.
Elektraweg 5 - NL-3144 CB Maassluis
Tel. +31 85 4010 710 - Fax. +31 85 4010 719
www.helmholz-benelux.eu - info@helmholz-benelux.eu

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Systeme Helmholz Benelux B.V.



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.