Groene inspiratie & innovatie troef op IFEST 2012 - invitatie

Technisch nieuws 16/01/2012 10:10:25

IFEST, Flanders expo - 14-16 februari '12, is een B2B-event waar professionals uit het bedrijfsleven en de overheid groene inspiratie kunnen opdoen bij de exposanten en tijdens de seminars.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege opent de beurs op 14 februari. Vlaams minister-president Kris Peeters komt op dag 3 toelichten hoe groene innovaties en de vergroening van de economie kaderen binnen Vlaanderen in Actie (ViA), het toekomstproject voor Vlaanderen.

IFEST (Flanders expo, 14 t.e.m. 16 februari 2012) is een B2B-event waar milieu, energie en duurzaamheid centraal staan. Bedrijven, kennis- en wetenschappelijke instellingen, studiebureaus, beroepsverenigingen en overheden stellen drie dagen lang hun meest innovatieve producten en diensten voor aan een doelgericht publiek.

INSPIRATIE TIJDENS DE SEMINARS
Op dinsdag 14 februari geeft Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege het officiële startschot van het driedaagse event. Aansluitend brengt zij met een selectie van topmensen uit de bedrijfswereld en de overheid een bezoek aan de standen van de meest innovatieve milieubedrijven die op de beursvloer vertegenwoordigd zijn.

Het exposantenaanbod wordt verrijkt met een seminarprogramma dat de actualiteit op de voet volgt en zich daarbij toespitst op drie pijlers. Op dinsdag komen alle nieuwigheden op het vlak van milieuwetgeving en best beschikbare technieken aan bod. Woensdag worden de thema’s resource efficiency, cradle to cradle in de praktijk, natural resources management en green energy & mobility aangesneden. Donderdag tenslotte draait alles rond groene innovatie.

Voor de inhoudelijke invulling van de seminars werkt beursorganisator easyFairs nauw samen met het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE). Andere kennispartners die hun medewerking verlenen zijn het Agentschap Ondernemen, het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), BeNaturaL, de Federatie van Bedrijven voor Milieubeheer (FEBEM), FlandersBio, FostPlus, Grondbank, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), het Milieu- en energietechnologie Innovatie Platform (MIP), de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), Pack4Food, Power-Link, het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO), de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen.

GROENE INNOVATIE INGELEID DOOR KRIS PEETERS
Het programma kadert bovendien binnen Vlaanderen in Actie (ViA), het toekomstproject voor Vlaanderen, dat Vlaams minister-president Kris Peeters op donderdagochtend persoonlijk komt toelichten. De Vlaamse Regering wil van Vlaanderen tegen 2020 een economisch innovatieve, duurzame en sociaal warme samenleving maken. Innovatie stimuleert de economie en biedt antwoorden op belangrijke maatschappelijke uitdagingen.

Onderzoekers, bedrijven, middenveld en de overheid werken nauw samen en worden ondersteund door onderzoekscentra. Een krachtdadig ruimtelijk beleid maakt naast bescherming van open ruimte en biodiversiteit plaats vrij voor bedrijven. Vlaanderen zal duurzamer omspringen met energie, materiaal, water en lucht. Zo wordt Vlaanderen een economisch, ecologisch en maatschappelijk verantwoord stedengewest.

Het volledige programma is vanaf vandaag beschikbaar op www.ifest.be – Gratis seminars. De beurs richt zich tot professionals uit de industrie, de overheid en het bedrijfsleven die bewust op zoek gaan naar groene oplossingen. Een bezoek aan de beurs en de seminars is gratis mits voorregistratie op de website www.ifest.be. <<

Voor meer informatie:
IFEST2012
Flanders Expo, hall 3 & 5
Woensdag 14 t.e.m. donderdag 16 februari 2012, 10.00 – 18.00
Alle info en gratis registratie op www.ifest.be.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs
www.easyfairs.com

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

ArcelorMittal Belgium start deze zoektocht samen met Provincie Oost-Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist Zelzate en gemeente Zelzate.

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Een unieke luchtopstelling maakt luchtstroom real-time zichtbaar. Dit om het effect van mondkapjes te meten en ventilatie-oplossingen voor het openbaar vervoer en theaters te testen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners