• 18/01/2012
  • |     BB

UGent en Howest maken ‘inkanteling’ officieel

De Universiteit Gent en de Hogeschool West-Vlaanderen ondertekenen intentieverklaring in kader van integratie van de academische hogeschoolopleidingen in de universiteiten.

Trefwoorden: #hogeschool, #howest, #inkanteling, #onderzoek, #research, #ugent, #universiteit

Lees verder

opleidingen

ENGINEERINGNET.BE -- Volgens de beslissing van de Vlaamse Regering moeten met ingang van het academiejaar 2013-14 de academisch gerichte opleidingen van de hogescholen geïntegreerd worden in de universiteiten (de zogenaamde ‘inkanteling’).

In dat kader hebben de Ugent en de Howest nu een overeenkomst getekend om – ondermeer – een innovatieve en creatieve onderzoeksruimte uit te bouwen in de beide provincies.

Bedoeling is ook dat de opleidingen in de industriële wetenschappen ‘een duidelijke en zichtbare positie binnen de structuren van de Universiteit Gent zullen krijgen, om zo het specifieke profiel en de samenhang van de opleidingen te bewaren’.

In de overgangsperiode van nu tot en met 30 september 2013 zal een paritaire stuurgroep functioneren, samengesteld uit telkens drie vertegenwoordigers van de UGent en van de Howest, die een bestuursmodel zal uitwerken.

De overeenkomst werd ondertekend in de ambtswoning van de gouverneur van West-Vlaanderen Paul Breyne, door UGent-rector Paul Van Cauwenberge en door Jan Durnez en Lode De Geyter, respectievelijk voorzitter en algemeen directeur van de Hogeschool West-Vlaanderen.


(op de foto: Ugent rector Paul Van Cauwenberge, foto: Hilde Christiaens, Ugent)