XPE Engineering bekroont kandidaat 'Ingenieur van het jaar' - bedrijfsblog

Technisch nieuws 18/01/2012 13:01:54

Patrick Debeuf werkt voor 'De Lijn', Vlaamse Vervoersmaatschappij. Gedurende 1 jaar heeft hij aan een project gewerkt om de ventilatie en verwarming van hermelijntrams te optimaliseren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Pieter Jan Jordaens genomineerd voor ingenieur van het jaar - bedrijfsblog

XPE Engineering bekroont kandidaat 'Ingenieur van het jaar' - bedrijfsblog

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

Gemiddeld liggen tramhaltes op 300 meter afstand van elkaar, waarbij meestal n of meerdere deuren worden geopend en de opgewarmde lucht de tram alweer verlaat.

Patrick heeft het voorstel gelanceerd om n hermelijn uit te rusten met zeer veel meetapparatuur en deze een jaar te laten loggen: elektrische stromen, spanningen, drukken, temperaturen, GPS enz. Met deze meettram hebben ze gexperimenteerd met de verwarming en de ventilatie en konden ze onmiddellijk de impact op het energieverbruik nagaan.

Op 40 hermelijnen in Gent werden al meerdere aanpassingen doorgevoerd. In 2012 worden de overige trams in Antwerpen en Oostende aangepakt.
Na sanering zorgt elke hermelijntram voor een vermindering van de CO2-productie van 10 ton per jaar.

Patrick Debeuf wordt met dit project de volgende genomineerde voor Ingenieur van het Jaar. Ingenieur van het Jaar is een verkiezing georganiseerd door selectiekantoor XPE Engineering & ICT dat hiermee het knelpuntberoep van ingenieur extra in de kijker plaatst en aantrekkelijker wil maken voor jonge studenten.

Dinsdag, 31 januari 2012 om 13u30 wordt Patrick Debeuf in de bloemetjes gezet. De overhandiging van de award een iPad 2 - vindt plaats bij De Lijn Oost-Vlaanderen, Brusselsesteenweg 361, 9050 Gentbrugge. Tegelijkertijd dingt Patrick met deze nominatie mee naar de felbegeerde titel van Ingenieur van het Jaar, die in 2012 toegekend wordt na een beoordeling door een gespecialiseerde jury. Meer informatie hierover op www.ingenieurvanhetjaar.be.

Wenst u meer te vernemen over het project van Patrick Debeuf en over de projecten van ander ingenieurstalent in het kader van Ingenieur van het Jaar, dan bent u van harte welkom op de prijsuitreiking dinsdag, 31 januari 2012 bij De Lijn Oost-Vlaanderen. <<

Meer informatie
www.ingenieurvanhetjaar.be
ingenieurvanhetjaar@xpe-group.com
www.xpe-group.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
XPE Engineering & ICT

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

John Cockerill lanceert het fonds Industrya voor industriële transformatie, samen met FPIM, SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM. Met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups.

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Partners