• 18/01/2012

TU/e en Philips Research bundelen onderzoek voor medische beeldvorming

In aansluiting op het nationale topsectorenbeleid, start de TU Eindhoven een dependance op High Tech Campus in samenwerking met Philips Research

Trefwoorden: #CAT, #CT, #medische beeldvorming, #MRI, #philips, #TU/e

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- De onderzoeksactiviteiten van Philips Research en de TU/e op het gebied van medische beeldvorming worden gebundeld en geïntensiveerd. Op dit moment beschikken zowel Philips Research als de TU/e namelijk nog over aparte onderzoekslaboratoria voor chemie, radiochemie, biologische en medische beeldvorming.

In de loop van 2012 verplaatsen 45 onderzoekers van de TU/e hun onderzoek en apparatuur naar de High Tech Campus.

Het is de ambitie van de TU/e en Philips Research om onderzoekers van ziekenhuizen, academische instellingen en de industrie te betrekken in toekomstig onderzoek binnen de medische beeldvorming activiteiten op de High Tech Campus. Doel is te komen tot innovatieve oplossingen met relevantie voor de problemen in de gezondheidszorg, en daarmee ook voor de bedrijvigheid en de exportpositie van Nederland.

De samenwerking met Philips Research past goed binnen de strategie van de TU/e die zich toe wil leggen op de maatschappelijke gebieden Health, Energy en Smart Mobility. Health aan de TU/e bestaat uit de gebieden Smart Environment, Smart Diagnosis en Smart Interventions.

Voorbeelden van ontwikkelingen aan de TU/e zijn het gebruik van ultrageluid en MRI om kanker op te sporen en te bestrijden, een babyvriendelijk jasje met onzichtbare sensoren om te vroeg geboren baby's te bewaken, het kweken van hartkleppen en nierweefsel uit lichaamseigen cellen, en minimaal invasieve robotchirurgie.


(KV) (foto wikipedia)