O&O: word lid van een startende TETRA-gebruikersgroep

Onderzoek & Wetenschap 23/01/2012 15:27:02

Het Innovatiecentrum Antwerpen signaleert een opportuniteit voor wie wil investeren in innovatie en O&O. Voor bepaalde startende TETRA-projecten kunt u lid worden van een gebruikersgroep.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Veilig samenwerken met Cobots

Webinar

donderdag 1 oktober 2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Postgraduaat Corporate Finance

Leuven

van 2/10/2020 tot 6/03/2021

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen

Gent

van 6/10/2020 tot 29/06/2021

METAV Web Sessions: innovation

online

van 6/10/2020 tot 7/10/2020

Keuze van de redactie

(24/9) 8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

(24/9) Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- In de aanloop van een aantal collectieve TETRA-onderzoeksprojecten kunt u zich opgeven als lid van een gebruikersgroep. Dat betekent dat u het project mee kunt sturen en dat u de resultaten van het onderzoek in kwestie ontvangt én mag gebruiken.

Het IWT van de Vlaamse overheid financiert 92,5% van het onderzoeksbudget, de overige 7,5% komt van de leden van de gebruikersgroep. De kost voor uw bedrijf is dus minimaal.

Hieronder volgt een lijst van TETRA-projecten met gebruikersgroepen.

Industriële Toepassingen van Objectcategorisatie
Het herkennen van objecten in beelden wordt reeds geruime tijd toegepast in de industrie, voor zover het uitzicht van het te herkennen object goed op voorhand gekend is. Voorbeelden zijn het lezen van gedrukte teksten (OCR) en het detecteren en nameten van auto-onderdelen (zie fig. 1). In dit project gaan we een stap verder.
Contact: Toon Goedemé, toon.goedeme@lessius.eu

Betrouwbaarheidsanalyse van gietstukken met behulp van simulatietechnieken
Tegenwoordig worden zowat alle structureel belaste componenten in een mechanische constructie ontworpen met behulp van CAE-technieken. Opdat de ontwerper een waarheidsgetrouw beeld zou krijgen van de kwaliteit van zijn ontwerp dient hij echter te beschikken over nauwkeurige gegevens. De doelstelling van dit project is om na te gaan in hoeverre intervaltechnieken een oplossing bieden om onzekerheid bij gietstukken door te rekenen naar onzekerheid op analyseresultaten.
Contact: David Moens, david.moens@lessius.eu

Modelleren in software-engineering voor ingebedde systemen
Steeds vaker worden modellen gebruikt ter ondersteuning van ingenieurs: als startpunt van een ontwerp, om met simulatie een denkpiste uit te testen, om informatie uit te wisselen tussen verschillende ontwerpers, om testen te systematiseren, om automatisch code te genereren, enz. Tal van modelleringstalen zijn hiervoor ontwikkeld, van causale blokdiagrammen (bvb. in Matlab/Simulink) en toestandsautomaten tot domeinspecifieke modelleringstalen.
Contactpersonen: Paul De Meulenaere, paul.demeulenaere@kdg.be - Hans Vangheluwe, hans.vangheluwe@ua.ac.be

Optimalisatie van gewijzigde atmosfeerverpakkingen voor bakkerijproducten op basis van microstructuuranalyse
Veel levensmiddelen worden verpakt in een gewijzigde atmosfeer voor het verlengen van de houdbaarheid. Bij poreuze voedingsmiddelen, zoals bakkerijproducten, doen zich gasuitwisselingen voor tussen product en kopruimte in de verpakking.
Contact: Leen Van Campenhout, Leen.Van.Campenhout@khk.be

Innovatieve stikstofverwijdering in conventionele industriële actief-slib systemen
Het doel van het project is het ter beschikking stellen van onderbouwde hulpmiddelen en kennis voor het ontwerp, de dimensionering en de realisatie van economisch en ecologisch optimale warmwatersystemen.
Contact: Jan Dries, jan.dries@kdg.be

Sanitair Warm Water
Het doel van dit project is het ter beschikking stellen van onderbouwde hulpmiddelen en kennis voor het ontwerp, de dimensionering en de realisatie van economisch en ecologisch optimale warmwatersystemen.
Contact: Ivan Verhaert, Ivan.Verhaert@khk.be - Eddy Janssen, Eddy.Janssen@KdG.be - Bart Bleys, Bart.bleys@bbri.be

Een onderneming beter (be)sturen m.b.v. management informatie
In een steeds sneller draaiende economie, moeten organisaties steeds sneller beslissen - en tot beter geïnformeerde besluitvorming komen. Meten is dan ook weten: beleidsinformatie (Business intelligence) zorgt ervoor dat het management gemakkelijk en snel beschikt over de nodige cijfers.
Contact : hans.tubbax@lessius.eu

Bron: Innovatiecentrum Antwerpen

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Act&Sorb ontwikkelt recyclageoplossing voor MDF richting actief kool

Om deze nieuwe technologie, samen met de productie van hernieuwbare energie in de praktijk om te zetten, wordt met Vlaamse steun een nieuwe fabriek met laboratorium gebouwd in Genk.

Vijf verschillende fasen gevonden in mengsels van twee stoffen

TU Eindhoven en de universiteit Paris-Seclay bewijzen een vijf-fasen-evenwicht, iets wat veel geleerden voor onmogelijk hielden vanwege de 150 jaar oude Gibbs-regel van maximaal drie fasen.

‘Certified Pick up’ zorgt voor veilig containertransport Port of Antwerp

‘Certified Pick up’ een digitale, veilige en geïntegreerde oplossing voor de vrijgave van containers gaat vanaf 1 januari 2021 van start en vervangt het huidige systeem van pincodes.

Stralingsbescherming tegen radon en natuurlijke radioactieve materialen

56 partners uit 26 verschillende landen onderzoeken de effecten van chronische blootstelling aan radon en andere natuurlijke radionucliden op mens en milieu.

Fluvius verbindt grootste Vlaamse industriële windpark

In de haven van Zeebrugge wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van het ‘ICO Windpark’: het grootste on-shore windpark op één industriële site in Vlaanderen.

Eerste protonentherapie in UZ Leuven uitgevoerd

Protontherapie is een innovatieve vorm van radiotherapie die heel gericht een tumor bestraalt en zo het gezonde weefsel rondom minimaal beschadigt. De eerste behandelingen verliepen vlot.

10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

Tijdens “Agility, Belgian biotech’s booster” stelde bio.be/essenscia 10 actiepunten voor om de biotechsector in België te verankeren en haar internationale concurrentiekracht te versterken.

Cebeo verwerft Industrial Automation Distributor certificaat

Schneider Electric heeft begin september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat overhandigd aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.

Yokogawa lanceert nieuwe generatie Mixed Signal Oscilloscope

De DLM5000 is een nieuwe generatie mixed-signal-oscilloscoop met opties voor vier of acht analoge ingangen en werd ontworpen om uiterst aanpasbaar en flexibel te zijn. Met opnieuw ontworpen hardware biedt de DLM5000 belangrijke verbeteringen in zowel prestaties als bruikbaarheid. Het is de opvolger het DLM4000-model. >>

Partners