• 22/02/2012

DEME haalt contract 916 miljoen euro binnen

DEME haalt belangrijk baggercontract binnen voor Wheatstone LNG-project aan westkust van Australië.

Trefwoorden: #australië, #baggeren, #deme, #wheatstone

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- Dredging International (Australia) Pty Ltd (DEME Groep) heeft een contract binnengehaald voor de baggerwerken van toegangskanaal, zwaaikom en aanlegplaatsen ten behoeve van het nieuwe LNG project van Chevron nabij Onslow, aan de noordwestkust van Australië.

Het contract vertegenwoordigt een waarde van EUR 916 miljoen (AUD 1,13 miljard) exclusief BTW.

Het Wheatstone Project, geëxploiteerd door Chevron, bestaat uit de bouw van twee LNG productie-installaties en een gascentrale voor huishoudelijk gebruik gelegen op 12 km ten westen van Onslow aan de Pilbara kust. Via een pijplijn vanuit een offshore processing platform, gelegen op 225km van de kust, zal gas getransporteerd worden naar de onshore faciliteiten. De eerste LNG transporten zijn voorzien voor 2016.

Het baggercontract werd door Bechtel Australia Pty Ltd gegund aan Dredging International (Australia) Pty Ltd en zal worden uitgevoerd in samenwerking met Great Lakes Dredge & Dock Company of Oak Brook, Illinois – USA.

Dredging International Australia zal een grote, zelfvarende cutterzuiger, een medium sleephopperzuiger en twee backhoe dredges inzetten om deze uiterst belangrijke baggeropdracht uit te voeren.

De eigenlijke werkzaamheden nemen eind dit jaar een aanvang en moeten beëindigd zijn in december 2015.


(KV)

(foto Chevron: een dame last mobiele verblijfeenheden voor het Wheatstone-project)