Nieuwe website geeft vlotte toegang tot informatie over de Europese normen

Economie 1/03/2012 9:58:27

CEN en CENELEC starten site die is bedoeld als startpunt voor wie dan ook zich wenst te informeren over, of deel wil nemen aan het europese normalisatiesysteem.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe website geeft vlotte toegang tot informatie over de Europese normen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Praktische inleiding tot Fire Safety Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 9/11/2020 tot 23/03/2021

Bouwmanager - module People Management

Antwerpen

van 10/11/2020 tot 8/12/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 11/11/2020 tot 19/11/2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 13/11/2020 tot 27/11/2020

Keuze van de redactie

(30/10) IJzerpoeder als nieuwe CO2-vrije en circulaire industriële brandstof

(28/10) Winnaars Blue Innovation Awards 2020 bekend gemaakt

(27/10) Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

(26/10) Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

(22/10) Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

(21/10) Miljoenenproject North-C-Methanol in North Sea Port opgestart

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- De Europese Commissie voor Normalisatie (CEN) en de Europese Commissie voor Elektrotechnische Normalisatie (Cenelec) hebben hun krachten gebundeld om een nieuwe website te lanceren.

De nieuwe site Cencenelec.eu is complementair aan de bestaande CEN en CENELEC sites. Ze biedt een makkelijke toegang tot algemene informatie omtrent europese normen. De site is bedoeld als startpunt voor wie dan ook zich wenst te informeren over, of deel wil nemen aan het europese normalisatiesysteem. << (KV)(afbeelding wikipedia: verspreidingsgebied CEN)

ACHTERGROND
* CEN (Frans: Comité Européen de Normalisation, Engels: European Committee for Standardization) is een standaardiseringsorganisatie opgericht in 1961 door de nationale standaardiseringscomités in de Europese Economische Gemeenschap en de Europese Vrijhandels Associatie. De normen van het CEN staan bekend als EN-normen.

Tegenwoordig draagt CEN bij tot de doelstellingen van de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte met vrijwillige technische standaarden (EN-standaarden) die vrijhandel, de veiligheid van werknemers en consumenten, interoperabiliteit van netwerken, milieubescherming, uitvoering van O&O-programma's en publieke bemiddeling promoten.

* CENELEC (Frans: Comité Européen de Normalisation Electrotechnique) is een standaardiseringcomité voor elektrotechnische standaarden.

CENELEC is verantwoordelijk voor Europese standaardisering in het domein van de elektrotechniek. Samen met ETSI (telecommunicatie) en CEN (andere technische domeinen) vormt CENELEC het Europese systeem voor technische standaarden.

CENELEC is opgericht in 1973. Daarvoor waren twee organisaties verantwoordelijk voor elektrotechnische standaarden: CENELCOM en CENEL. CENELEC is een Belgische VZW gevestigd in Brussel. De leden zijn de nationale elektrotechnische standardiseringcomités van de meeste Europese landen. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Agoria: “Via snelle relance 12.000 verloren technische jobs terugwinnen’

Uit een halfjaarlijkse conjunctuu­ranalyse blijkt dat er een forse toename van de werk­zaam­heids­graad in de technologie­sector was, maar dat de sector tegen 2022 12.000 minder mensen zal tellen.

Supercomputer LUMI midden 2021 operationeel

LUMI komt in het datacenter te staan van CSC in Kajaani, Finland. België is, na Finland, de belangrijkste partner, en verkrijgt zo een dubbele rekencapaciteit voor de komende 5 jaar.

Computer leert hoe rare deeltjesfysica eruit ziet

Zelflerende computers worden een belangrijk hulpmiddel in de speurtocht naar onbekende deeltjes en deeltjesprocessen, aldus het Nikhef en de Radboud Universiteit.

Subsidies voor efficiënt stoomgebruik - artikel

Wie energiebesparende maatregelen neemt, kan subsidies ontvangen. Zo ook wie de stoominstallatie efficiënter maakt, het stoomverbruik vermindert of stoom vervangt door warm water, ...

Familiebedrijf Remmert viert 75-jarig jubileum

Vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog richtte Friedrich Heinrich Remmert in 1945 zijn metaal­bewerkings­bedrijf op in het Duitse Löhne. De start van een succesverhaal zo blijkt.

Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

Imec ontwikkelt samen met UZ Leuven een baanbrekende SARS-CoV-2 test, waarbij in tegenstelling tot de huidige testmethoden, gebruik gemaakt zal worden van uitgeademde lucht.

Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

In de jaren negentig ontdekte de verpakkingsindustrie het Ei van Columbus. Sensoren openden de deur naar ‘slimme’ oplossingen. Anno 2020 blijven we toch enigszins op onze honger zitten.

Ondanks coronacrisis blijft farma- en chemiesector aanwerven

Met minstens 3.200 aanwervingen dit jaar en zo’n 1.000 openstaande vacatures blijft de farma- en chemiesector zelfs in tijden van corona toch heel wat joboppartuniteiten bieden.

WEG breidt W60-motorlijn uit

Motorfabrikant WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid. De driefasige inductiemotoren zijn de meest compacte modulaire motoren op de markt en zijn nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor toepassingen als compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt.

Partners