• 06/03/2012
  • |     BB

RoboCup Junior finale in Technopolis

Op 10 maart vindt wederom de finale plaats van RoboCup Junior, een unieke wedstrijd waarvoor honderden jongeren en hun leerkrachten een eigen robot bouwen.

Trefwoorden: #robocup, #robot, #technopolis

Lees verder

opleidingen

( Foto: RoboCup )

ENGINEERINGNET.BE -- Nu zaterdag in Technopolis is het alle macht aan de robots. Dan vindt in Mechelen de RoboCup Junior plaats, een unieke wedstrijd waarvoor honderden jongeren en hun leerkrachten een eigen robot bouwen.

Een eigen robot bouwen is geen sinecure. Maar voor de RoboCup Junior moeten scholieren hun robot ook nog eens één van de volgende, aartsmoeilijke opdrachten laten uitvoeren: redden voor beginners, redden voor gevorderden en dansen. Ga er maar aanstaan, als kind tussen de 8 en 18 jaar.

Op zaterdag 10 maart staan in Technopolis robots van 50 jongerenteams klaar. Dat betekent maar liefst zo’n 250 leerlingen met 50 coaches en een flink aantal supporters.

De finale start om 12u, de bekendmaking van de winnaars en prijsuitreiking is voorzien om 15u30. De beste teams maken kans op een wild card voor de wereldkampioenschappen in 2013.


ACHTERGROND
RoboCup Junior moet jongeren en leerkrachten vertrouwd maken met robotica en automatisering. De wedstrijd is een samenwerkingsverband tussen verschillende hogescholen & universiteiten en Technopolis. Het voorzitterschap en centrale bestuur ligt bij de VUB.


LINK
www.robocupjunior.be