KAA Gent lanceert jongerenwedstrijd 'Boetiek Techniek'

Studeren 8/03/2012 10:12:50

Spelers van voetbalploeg KAA Gent geven de aftrap voor 'Boetiek Techniek', een initiatief om jongeren te interesseren voor een carrière in de technische sector.

Lees hieronder verder   
Verwant

11-jarige Gentenaars winnen wedstrijd met 'biljartruimer' - artikel

KAA Gent lanceert jongerenwedstrijd 'Boetiek Techniek'

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Practical training EN ISO 13849-1

Pilz Academy - Herentals

donderdag 26 november 2020

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Met het initiatief willen Tewerkstellings- en Opleidingsfonds Arbeiders Metaal in Oost-Vlaanderen en Stad Gent vooral jongeren van tussen 10 en 14 jaar aanspreken.

De spelers van KAA Gent steunen de actie en beslisten daarom onder elkaar uit te maken wie over de beste techniek beschikt. Niet op een voetbalplein, maar met zelfgebouwde robots.

De spelers bouwden een ‘Bristle Bot’, een minirobot op basis van een tandenborstel, een batterij en een gsm-motortje.

De robotjes kwamen tegen elkaar uit in een racewedstrijd. Winnaar van deze wedstrijd werd het super technisch talent Armin Cerimagic.

Cerimagic, een aanvallende middenvelder die volgens kenners een absoluut fenomeen in wording is, mocht de trofee Beste Technieker 2012 in ontvangst nemen onder luid applaus van zijn medespelers. << (BB) (foto: Boetiek Techniek)

ACHTERGROND
Het Boetiek Techniek-evenement vindt plaats op zaterdag 12 mei in het Gentse Stadscentrum. Een hele dag lang zullen kinderen en jongeren er kunnen deelnemen aan allerlei leuke activiteiten die hun zin voor techniek, technologie en creativiteit zullen aanwakkeren. In de aanloop naar die dag loopt vanaf 7 maart een wedstrijd waarin jongeren van 10 tot 14 jaar worden uitgedaagd om zelf een “technisch hoogstandje” te ontwerpen met hergebruikt of gerecycleerd materiaal. Het wedstrijdreglement is te vinden op www.boetiektechniek.be. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Proefproject: geluidsschermen met geïntegreerde zonnepanelen

Onderzoekers van Universiteit Hasselt en imec bouwen binnen de samenwerking van EnergyVille een 13 meter lange proefopstelling van geluidsschermen met geïntegreerde zonnecellen.

Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

Via dit platform kunnen drones ‘on demand’ missies uitvoeren voor zakelijke doeleinden: het zogenaamde '6th NeTWorK'. De partners zullen nu eerst commerciële en technische testen uitvoeren.

Concurrentievermogen van duurzame chemische industrie in EU stimuleren

Het INCITE-project demonstreert chemo-enzymatische processen op industriële schaal, om de kwaliteit en efficiëntie te verhogen in vergelijking met traditionele chemische synthese.

Gaia-X for Belgium gaat werken rond cloud en datastrategie

Tijdens de eerste pan-Europese GAIA-X-top werd ’Gaia-X for Belgium’ gelanceerd. Dit wordt een hub van het Europese Gaia-X project, dat werkt aan een cloud en datastrategie.

Belgische scale-up wint EIT Digital Challenge

20 deep tech scale-ups namen onlangs deel aan de online finale van de EIT Digital Challenge 2020. De vijf winnaars ontvingen o.a. een jaar lang ondersteuning door de EIT Digital Accelerator.

600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

POM West-Vlaanderen gaf groen licht voor de opstart van 25 innovatieve samenwerkingsprojecten tussen bedrijven en geeft hiermee een stevige boost aan innovatie bij West-Vlaamse bedrijven.

Siemens garandeert betrouwbare werking van brand­beveiligings­systemen

Brandveiligheid is een complexe materie, gebonden aan vele wetten en regels die niet altijd goed op elkaar afgestemd zijn. Siemens wil een rol spelen in het verbeteren en verduidelijken.

Nieuwe satelliet moet stijging zeespiegel in kaart te brengen

ESA lanceert op 21 november haar nieuwste aardobservatiesatelliet, de Sentinel-6 Michael Freilich. Deze satelliet is van cruciaal belang voor het wereldwijde onderzoek naar klimaatverandering.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners