Spacebel mag minisatelliet aan Vietnam leveren

Onderzoek & Wetenschap 13/03/2012 11:14:12

Belgische Spacebel tekent contract met Vietnam Academy of Science and Technology voor levering kleine aardobservatiesatelliet.

Lees hieronder verder   
Verwant

Spacebel mag minisatelliet aan Vietnam leveren

Spacebel-software aan boord van Pléiades-1

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Tijdens een handelsmissie in maart 2012 tekende het Belgische Spacebel een contractueel voorakkoord met VAST, de ‘Vietnam Academy of Science and Technology’.

Het contract - dat al half 2011 werd toegekend - slaat op de levering van een kleine aardobservatiesatelliet die in 2017 de ruimte zal worden ingestuurd.

Met die 100% Belgische satelliet luisterend naar de naam VNREDSat-1b (Vietnam Natural Resources, Environment & Disaster Monitoring satellite), zal Vietnam zijn grondgebied en omgeving op een totaal onafhankelijke manier kunnen controleren.

Met een gewicht van 130 kg zal het ruimtetuigje een belangrijke rol spelen o.a. op het vlak van het beheer van natuurlijke rijkdommen (land- en bosbouw), de analyse van het broeikaseffect, detectie van vervuiling van de zeeën, beperking van de gevolgen van natuurrampen, enz.

Om dit project van méér dan 60 miljoen euro te verwezenlijken, steunt Spaceble op de expertise van een aantal Belgische partners: QinetiQ Space, AMOS, Deltatec, het Centre Spatial de Liège, en het VITO, die respectievelijk voor de bouw van de satelliet, het hyperspectrale instrument, de integratie en testen, en de gegevensverwerking verantwoordelijk zijn.

Voor Spacebel is het contract een opsteker. Dit eerste commerciële succes bevestigt naar verluidt ‘de vaardigheden van Spacebel op het vlak van mini-satellieten’. << (BB) (foto: Spacebel)

ACHTERGROND
Spacebel is een Belgisch bedrijf opgericht in 1988, actief in de ruimtevaartsector en op het vlak van milieu & territoriaal beheer: on-board software voor satellieten en ruimtevoertuigen, satellietsimulatiesystemen, grondsystemen voor controle- en missiecentra, support & diensten voor geografische informatiesystemen, ontwerp van kleine aardobservatiesatellieten. Het telt 65 medewerkers in België en Frankrijk en was in 2011 goed voor een omzet van 8 miljoen euro. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners