Hoax of niet? Nederlander vliegt met zelfgemaakte vleugels (+video)

Bedrijfsnieuws 22/03/2012 16:03:31

Afgelopen zondag is het menselijke vogel Jarno Smeets gelukt om met zijn zelfgemaakte vleugelsysteem 100 meter te vliegen in het Haagse Westbroekpark. Dat beweert hijzelf althans.

Lees hieronder verder   
Verwant

Hoax of niet? Nederlander vliegt met zelfgemaakte vleugels - update

Hoax of niet? Nederlander vliegt met zelfgemaakte vleugels (+video)

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Practical training EN ISO 13849-1

Pilz Academy - Herentals

donderdag 26 november 2020

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- Ingenieur Jarno Smeets (31) zou hiermee de eerste mens in de geschiedenis zijn die met succes vliegt met vleugels die gemodelleerd zijn naar die van een vogel. Met een GoPro-helmcamera en twee camera’s op de grond werd de vlucht vastgelegd.

Maar het ongeloof is groot, en tot op dit ogenblik staat nog altijd niet vast of het wel of niet om een 'hoax' gaat.

Volgens Smeet werken de vleugels volgens het ornithopter-principe, waarbij niet een propellor, maar de op- en neergaande beweging van de vleugels zorgt dat je in de lucht blijft. Die vleugels worden aangedreven door twee Turnigy-elektromotoren van 2000W. Dankzij de accelerometers van twee Wii controllers en een HTC Wildfire S smartphone worden de armbewegingen van vertaald in een vleugelslag.

De energie van de motoren wordt geleverd door lipo-accu's en de aansturing wordt geregeld door een Arduino-controller. Dankzij bovenstaand mechanisme stelt Jarno de benodigde extra kracht te verkrijgen die nodig is om de vleugels van 17m2 te bewegen en zo ook zijn armen vrij te kunnen bewegen. De vleugel zelf is gebouwd uit een kite en carbon windsurfmasten.

Human Birdwings is een onafhankelijke project ontstaan uit de persoonlijke wens en visie van deze ingenieur. Smeets: "Sinds mijn jeugd heb ik me laten inspireren door de ideeën van pioniers zoals Otto Lilienthal, Leonardo da Vinci maar ook mijn eigen grootvader". Een half jaar geleden begon Smeets zijn onderzoek.

Hij realiseerde de ontwikkeling van zijn vleugels met hulp van een onafhankelijk team dat onder de naam ‘Human Bird Wings' samenkwam. Smeets bood zijn project ´open source´ aan via een blog en YouTube kanaal.

Mede dankzij hulp en tips van volgers van het project over heel de wereld zou Smeets zijn vleugel hebben kunnen perfectioneren.. << (GL) (bron en foto: Aandrijven & Besturen)

Video:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Proefproject: geluidsschermen met geïntegreerde zonnepanelen

Onderzoekers van Universiteit Hasselt en imec bouwen binnen de samenwerking van EnergyVille een 13 meter lange proefopstelling van geluidsschermen met geïntegreerde zonnecellen.

Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

Via dit platform kunnen drones ‘on demand’ missies uitvoeren voor zakelijke doeleinden: het zogenaamde '6th NeTWorK'. De partners zullen nu eerst commerciële en technische testen uitvoeren.

Concurrentievermogen van duurzame chemische industrie in EU stimuleren

Het INCITE-project demonstreert chemo-enzymatische processen op industriële schaal, om de kwaliteit en efficiëntie te verhogen in vergelijking met traditionele chemische synthese.

Gaia-X for Belgium gaat werken rond cloud en datastrategie

Tijdens de eerste pan-Europese GAIA-X-top werd ’Gaia-X for Belgium’ gelanceerd. Dit wordt een hub van het Europese Gaia-X project, dat werkt aan een cloud en datastrategie.

Belgische scale-up wint EIT Digital Challenge

20 deep tech scale-ups namen onlangs deel aan de online finale van de EIT Digital Challenge 2020. De vijf winnaars ontvingen o.a. een jaar lang ondersteuning door de EIT Digital Accelerator.

600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

POM West-Vlaanderen gaf groen licht voor de opstart van 25 innovatieve samenwerkingsprojecten tussen bedrijven en geeft hiermee een stevige boost aan innovatie bij West-Vlaamse bedrijven.

Siemens garandeert betrouwbare werking van brand­beveiligings­systemen

Brandveiligheid is een complexe materie, gebonden aan vele wetten en regels die niet altijd goed op elkaar afgestemd zijn. Siemens wil een rol spelen in het verbeteren en verduidelijken.

Nieuwe satelliet moet stijging zeespiegel in kaart te brengen

ESA lanceert op 21 november haar nieuwste aardobservatiesatelliet, de Sentinel-6 Michael Freilich. Deze satelliet is van cruciaal belang voor het wereldwijde onderzoek naar klimaatverandering.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners