Gentse ingenieursstudenten kapen hoofdprijs Start Academy weg (+video)

Bedrijfsnieuws 2/04/2012 12:23:13

Studentenonderneming wordt winnaar geworden van businessplanwedstrijd ‘Start Academy’ voor jonge ondernemers.

Lees hieronder verder   
Verwant

UGent: ‹geen Vlaamse onderwijsmiddelen gebruikt voor Koreaanse campus›

UGent participeert aan Europese ‘Human Brain Project’

Onderzoek naar natuurlijke vervangers voor nitriet in vlees

Keuzevak ondernemen HoGent groot succes

Replica van oudste boot ter wereld komt naar België

43 percent van Vlamingen vindt ecologische voetafdruk 'niet problematisch'

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Practical training EN ISO 13849-1

Pilz Academy - Herentals

donderdag 26 november 2020

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE – G-flux is een start-up van ingenieursstudenten die een digitaal platform ontwikkelt om snel nieuwe smartphone-apps te ontwikkelen. De focus ligt op buitenactiviteiten en spelelementen.

Tijdens de finale van Start Academy presenteerde G-flux de app ‘Bike To The Moon’, met als doel meer mensen aan te zetten om al fietsend naar het werk te gaan, door hen te betrekken in een boeiend verhaal met persoonlijke zoektochten, uitdagingen en beloningen.

Het G-flux team zorgt ervoor dat de werknemers hun afgelegde kilometers kunnen bijhouden via een eenvoudige app op de mobiele telefoon. De app en bijhorende website werd door Start Academy als ‘ideaal als langlopend teambuildingsproject voor bedrijven’ beoordeeld.

Het team bestaat uit vijf laatstejaarsstudenten computerwetenschappen van de Universiteit Gent en handelsingenieur Bram Naudts. Ze wonnen hiermee consultancy-uren om de pre-start van hun onderneming in goede banen te leiden, en een geldprijs van € 2500.

Dit is de bekroning van anderhalf jaar werken aan een project dat begon als een programmeeropdracht.

Het studententeam ontwikkelde het initiële platform in het kader van SoftEnterprise, een ‘technopreneurial’ vak in de opleiding computerwetenschappen van de UGent. << (BB) (foto: G-flux)

ACHTERGROND
De UGent ondersteunt ondernemende studenten via het project ‘Durf Ondernemen’ en het bijzonder statuut van ‘student-ondernemer’. Dat statuut geeft ondernemende studenten recht op studieflexibiliteit, coaching en advies en gratis gebruik van werk- en vergaderruimte.
Het bijzonder statuut werd een jaar geleden gecreëerd en sindsdien zijn er een veertigtal studenten die het statuut aangevraagd hebben en die studeren en ondernemen combineren.
Initiatiefnemer Prof. Koen De Bosschere: “Het is de bedoeling om vanaf 2012 elk jaar een toenemend aantal studenten te laten afstuderen met een diploma én een zelf gecreëerde onderneming. De studenten computerwetenschappen hebben daar alvast niet op gewacht: dit jaar studeren er 15 af met een eigen onderneming.” <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Proefproject: geluidsschermen met geïntegreerde zonnepanelen

Onderzoekers van Universiteit Hasselt en imec bouwen binnen de samenwerking van EnergyVille een 13 meter lange proefopstelling van geluidsschermen met geïntegreerde zonnecellen.

Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

Via dit platform kunnen drones ‘on demand’ missies uitvoeren voor zakelijke doeleinden: het zogenaamde '6th NeTWorK'. De partners zullen nu eerst commerciële en technische testen uitvoeren.

Concurrentievermogen van duurzame chemische industrie in EU stimuleren

Het INCITE-project demonstreert chemo-enzymatische processen op industriële schaal, om de kwaliteit en efficiëntie te verhogen in vergelijking met traditionele chemische synthese.

Gaia-X for Belgium gaat werken rond cloud en datastrategie

Tijdens de eerste pan-Europese GAIA-X-top werd ’Gaia-X for Belgium’ gelanceerd. Dit wordt een hub van het Europese Gaia-X project, dat werkt aan een cloud en datastrategie.

Belgische scale-up wint EIT Digital Challenge

20 deep tech scale-ups namen onlangs deel aan de online finale van de EIT Digital Challenge 2020. De vijf winnaars ontvingen o.a. een jaar lang ondersteuning door de EIT Digital Accelerator.

600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

POM West-Vlaanderen gaf groen licht voor de opstart van 25 innovatieve samenwerkingsprojecten tussen bedrijven en geeft hiermee een stevige boost aan innovatie bij West-Vlaamse bedrijven.

Siemens garandeert betrouwbare werking van brand­beveiligings­systemen

Brandveiligheid is een complexe materie, gebonden aan vele wetten en regels die niet altijd goed op elkaar afgestemd zijn. Siemens wil een rol spelen in het verbeteren en verduidelijken.

Nieuwe satelliet moet stijging zeespiegel in kaart te brengen

ESA lanceert op 21 november haar nieuwste aardobservatiesatelliet, de Sentinel-6 Michael Freilich. Deze satelliet is van cruciaal belang voor het wereldwijde onderzoek naar klimaatverandering.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners