• 02/04/2012
  • |     BB

Gentse ingenieursstudenten kapen hoofdprijs Start Academy weg (+video)

Studentenonderneming wordt winnaar geworden van businessplanwedstrijd ‘Start Academy’ voor jonge ondernemers.

Trefwoorden: #app, #computerwetenschap, #ict, #smartphone, #software, #ugent

Lees verder

Techniek

( Foto: G-flux )

ENGINEERINGNET.BE – G-flux is een start-up van ingenieursstudenten die een digitaal platform ontwikkelt om snel nieuwe smartphone-apps te ontwikkelen. De focus ligt op buitenactiviteiten en spelelementen.

Tijdens de finale van Start Academy presenteerde G-flux de app ‘Bike To The Moon’, met als doel meer mensen aan te zetten om al fietsend naar het werk te gaan, door hen te betrekken in een boeiend verhaal met persoonlijke zoektochten, uitdagingen en beloningen.

Het G-flux team zorgt ervoor dat de werknemers hun afgelegde kilometers kunnen bijhouden via een eenvoudige app op de mobiele telefoon. De app en bijhorende website werd door Start Academy als ‘ideaal als langlopend teambuildingsproject voor bedrijven’ beoordeeld.

Het team bestaat uit vijf laatstejaarsstudenten computerwetenschappen van de Universiteit Gent en handelsingenieur Bram Naudts. Ze wonnen hiermee consultancy-uren om de pre-start van hun onderneming in goede banen te leiden, en een geldprijs van € 2500.

Dit is de bekroning van anderhalf jaar werken aan een project dat begon als een programmeeropdracht.

Het studententeam ontwikkelde het initiële platform in het kader van SoftEnterprise, een ‘technopreneurial’ vak in de opleiding computerwetenschappen van de UGent.


ACHTERGROND
De UGent ondersteunt ondernemende studenten via het project ‘Durf Ondernemen’ en het bijzonder statuut van ‘student-ondernemer’. Dat statuut geeft ondernemende studenten recht op studieflexibiliteit, coaching en advies en gratis gebruik van werk- en vergaderruimte.
Het bijzonder statuut werd een jaar geleden gecreëerd en sindsdien zijn er een veertigtal studenten die het statuut aangevraagd hebben en die studeren en ondernemen combineren.
Initiatiefnemer Prof. Koen De Bosschere: “Het is de bedoeling om vanaf 2012 elk jaar een toenemend aantal studenten te laten afstuderen met een diploma én een zelf gecreëerde onderneming. De studenten computerwetenschappen hebben daar alvast niet op gewacht: dit jaar studeren er 15 af met een eigen onderneming.”