Gebogen scherm geeft meer diepte aan 3D-projecties (+video)

Onderzoek & Wetenschap 19/04/2012 10:22:37

Het is zeker geen hightech oplossing, maar het resultaat is voor bepaalde toepassingen absoluut een realistischer 3D-beeld.

Lees hieronder verder   
Verwant

Gebogen scherm geeft meer diepte aan 3D-projecties (+video)

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- Dat wordt bereikt met een projectiescherm dat aan de onderkant een scherpe bocht maakt.

Het Canadese Communications Research Centre demonstreerde kortgeleden een kleine variant van een laboratoriumproject, om mensen te inspireren om de techniek in nieuwe producten te gaan toepassen.

Bij de demonstratie werd gebruik gemaakt van een Optoma 3D-projector, 3D-brillen en een scherp gebogen projectiescherm, dat fungeert als platform om 3D-voorwerpen als het ware op te plaatsen.

Toeschouwers constateerden daadwerkelijk een nog sterkere beleving, waarbij ‘3D-voorwerpen realistischer worden getoond, als zij tenminste op het scherm zijn gepositioneerd op de plek waar de buiging overgaat naar het horizontale deel.

Onderzoeker Ron Renaud zegt dat zo'n configuratie ideaal zou zijn voor videoconferenties. Er gaat nog niets boven persoonlijk contact, maar dit is zeker een verbetering ten opzicht van het conventionele teleconfereren.

De in de demonstratie gebruikte projector had geen compensatie voor de bocht, maar dat bleek geen probleem op te leveren. Theoretische is er nog wel ruimte voor verbetering.

Net als bij alle 3D-displays moet je het zelf zien om een goede indruk te krijgen, maar in de onderstaande video geeft Renaud een toelichting. << (GL) (bron & foto: Engineers Online)

Video:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners