• 19/04/2012

Gebogen scherm geeft meer diepte aan 3D-projecties (+video)

Het is zeker geen hightech oplossing, maar het resultaat is voor bepaalde toepassingen absoluut een realistischer 3D-beeld.

Trefwoorden: #3D, #Canada, #Communications Research Centre, #scherm

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Dat wordt bereikt met een projectiescherm dat aan de onderkant een scherpe bocht maakt.

Het Canadese Communications Research Centre demonstreerde kortgeleden een kleine variant van een laboratoriumproject, om mensen te inspireren om de techniek in nieuwe producten te gaan toepassen.

Bij de demonstratie werd gebruik gemaakt van een Optoma 3D-projector, 3D-brillen en een scherp gebogen projectiescherm, dat fungeert als platform om 3D-voorwerpen als het ware op te plaatsen.

Toeschouwers constateerden daadwerkelijk een nog sterkere beleving, waarbij ‘3D-voorwerpen realistischer worden getoond, als zij tenminste op het scherm zijn gepositioneerd op de plek waar de buiging overgaat naar het horizontale deel.

Onderzoeker Ron Renaud zegt dat zo'n configuratie ideaal zou zijn voor videoconferenties. Er gaat nog niets boven persoonlijk contact, maar dit is zeker een verbetering ten opzicht van het conventionele teleconfereren.

De in de demonstratie gebruikte projector had geen compensatie voor de bocht, maar dat bleek geen probleem op te leveren. Theoretische is er nog wel ruimte voor verbetering.

Net als bij alle 3D-displays moet je het zelf zien om een goede indruk te krijgen, maar in de onderstaande video geeft Renaud een toelichting.


(GL) (bron & foto: Engineers Online)

Video: