• 26/04/2012

Maïsveldproefaanvraag toegelaten

Eerste doel veldtest is na te gaan of de ggo-maïsplanten ook onder normale buitenomstandigheden de gewijzigde groei laten zien.

Trefwoorden: #maïsveldproef, #vib

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- VIB heeft van de federale overheid toestemming gekregen voor een kleinschalige, driejarige veldproef met genetisch gewijzigde maïsplanten die groter worden en een meer open plantenarchitectuur vertonen - in de serre, toch.

Het eerste doel is na te gaan of de planten ook onder normale buitenomstandigheden de gewijzigde groei laten zien.

Daarnaast zullen de planten in het tweede en derde jaar in verschillende dichtheden worden aangeplant op zoek naar indicaties of de planten ook zouden kunnen bijdragen tot een hogere opbrengst.

De maïsplanten die uitgetest worden, zijn wetenschappelijke testlijnen die toelaten bepaalde nieuwe eigenschappen te kunnen evalueren.

De veldproef zal worden uitgevoerd in Wetteren, op gronden van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), een wetenschappelijke instelling van de Vlaamse Overheid.

De veldproef maakt deel uit van onderzoek dat de groep uitvoert in het kader van het UGent speerpuntproject ‘Biotechnology for a Sustainable Economy’.


(KV) (foto wikipedia)