• 30/04/2012

Pieter Jan Jordaens genomineerd voor ingenieur van het jaar - bedrijfsblog

Pieter Jan Jordaens, projectleider voor Sirris, werd genomineerd voor ingenieur van het jaar.

Lees verder

Productnieuws

Onshore en offshore windenergie zullen in de komende jaren een belangrijk deel uitmaken van onze energiemix. Niet alleen om tegemoet te komen aan de 2020 doelstellingen is de inzet van windenergie een must, ook de stijgende prijzen van fossiele brandstoffen dwingen ons op zoek te gaan naar alternatieve energieconversietechnieken. Als windenergie de ‘grijze’ stroom wil evenaren op vlak van prijs, zijn er nog heel wat technologische uitdagingen.

Door het opzetten van het ‘Offshore Wind Infrastructure Application Lab’, wordt het mogelijk om met moderne testinfrastructuur en onafhankelijke meetdata reeds heel wat van die uitdagingen aan te gaan.

Pieter Jan is in hoofdzaak verantwoordelijk voor het projectmanagement en voor de uitvoering van het investeringsprogramma. Daarnaast werkt hij ook enkele technische aspecten uit (klimaatkamer, elektrische voorzieningen …) en werkt hij, samen met locale universiteiten, offshore meetcampagnes uit op turbines.

Pieter Jan Jordaen wordt met zijn bijdrage aan dit project de voorlaatste genomineerde voor Ingenieur van het Jaar. Ingenieur van het Jaar is een verkiezing georganiseerd door selectiekantoor XPE Engineering & ICT dat hiermee het knelpuntberoep van ingenieur extra in de kijker plaatst en aantrekkelijker wil maken voor jonge studenten.

Vrijdag, 11 mei 2012 om 14u30 wordt Pieter Jan in de bloemetjes gezet. De overhandiging van de award – een iPad 2 vindt plaats bij Sirris, Celestijnenlaan 300C bus 04026 - 3001 Heverlee. Tegelijkertijd dingt Pieter Jan met deze nominatie mee naar de felbegeerde titel van Ingenieur van het Jaar, die eind juni 2012 toegekend wordt na een beoordeling door een gespecialiseerde jury. Meer informatie hierover op www.ingenieurvanhetjaar.be.

Wenst u meer te vernemen over het project van Pieter Jan Jordaens en over de projecten van ander ingenieurstalent in het kader van Ingenieur van het Jaar, dan bent u van harte welkom op de prijsuitreiking vrijdag, 11 mei 2012 bij Sirris.


Meer informatie:
Marc Boriau
M +32 (0)473 404 545
marc.boriau@xpe-group.com
www.xpe-group.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
XPE-Group



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.