Pieter Jan Jordaens genomineerd voor ingenieur van het jaar - bedrijfsblog

Technisch nieuws 30/04/2012 10:46:44

Pieter Jan Jordaens, projectleider voor Sirris, werd genomineerd voor ingenieur van het jaar.

Lees hieronder verder   
Verwant

Pieter Jan Jordaens genomineerd voor ingenieur van het jaar - bedrijfsblog

XPE Engineering bekroont kandidaat 'Ingenieur van het jaar' - bedrijfsblog

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

Onshore en offshore windenergie zullen in de komende jaren een belangrijk deel uitmaken van onze energiemix. Niet alleen om tegemoet te komen aan de 2020 doelstellingen is de inzet van windenergie een must, ook de stijgende prijzen van fossiele brandstoffen dwingen ons op zoek te gaan naar alternatieve energieconversietechnieken. Als windenergie de ‘grijze’ stroom wil evenaren op vlak van prijs, zijn er nog heel wat technologische uitdagingen.

Door het opzetten van het ‘Offshore Wind Infrastructure Application Lab’, wordt het mogelijk om met moderne testinfrastructuur en onafhankelijke meetdata reeds heel wat van die uitdagingen aan te gaan.

Pieter Jan is in hoofdzaak verantwoordelijk voor het projectmanagement en voor de uitvoering van het investeringsprogramma. Daarnaast werkt hij ook enkele technische aspecten uit (klimaatkamer, elektrische voorzieningen …) en werkt hij, samen met locale universiteiten, offshore meetcampagnes uit op turbines.

Pieter Jan Jordaen wordt met zijn bijdrage aan dit project de voorlaatste genomineerde voor Ingenieur van het Jaar. Ingenieur van het Jaar is een verkiezing georganiseerd door selectiekantoor XPE Engineering & ICT dat hiermee het knelpuntberoep van ingenieur extra in de kijker plaatst en aantrekkelijker wil maken voor jonge studenten.

Vrijdag, 11 mei 2012 om 14u30 wordt Pieter Jan in de bloemetjes gezet. De overhandiging van de award – een iPad 2 vindt plaats bij Sirris, Celestijnenlaan 300C bus 04026 - 3001 Heverlee. Tegelijkertijd dingt Pieter Jan met deze nominatie mee naar de felbegeerde titel van Ingenieur van het Jaar, die eind juni 2012 toegekend wordt na een beoordeling door een gespecialiseerde jury. Meer informatie hierover op www.ingenieurvanhetjaar.be.

Wenst u meer te vernemen over het project van Pieter Jan Jordaens en over de projecten van ander ingenieurstalent in het kader van Ingenieur van het Jaar, dan bent u van harte welkom op de prijsuitreiking vrijdag, 11 mei 2012 bij Sirris. <<

Meer informatie:
Marc Boriau
M +32 (0)473 404 545
marc.boriau@xpe-group.com
www.xpe-group.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
XPE-Group

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Een consortium van Jan De Nul, Algemene Ondernemingen Soetaert, Almex Metaal en Demako zal de sluisdeur in de ICO-terminal in de achterhaven van Zeebrugge grondig renoveren.

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Bikeville, de incubator voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, wordt overgenomen door Belgian Cycling Factory (BCF), één van de toonaangevende spelers op de fietsmarkt.

75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

De Europese Investerings­bank Bank (EIB) en de Europese Commissie hebben een lening van 75 miljoen euro toegekend aan ArcelorMittal voor de bouw van twee baanbrekende projecten in Gent.

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners