Pieter Jan Jordaens genomineerd voor ingenieur van het jaar - bedrijfsblog

Technisch nieuws 30/04/2012 10:46:44

Pieter Jan Jordaens, projectleider voor Sirris, werd genomineerd voor ingenieur van het jaar.

Lees hieronder verder   
Verwant

Pieter Jan Jordaens genomineerd voor ingenieur van het jaar - bedrijfsblog

XPE Engineering bekroont kandidaat 'Ingenieur van het jaar' - bedrijfsblog

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

Onshore en offshore windenergie zullen in de komende jaren een belangrijk deel uitmaken van onze energiemix. Niet alleen om tegemoet te komen aan de 2020 doelstellingen is de inzet van windenergie een must, ook de stijgende prijzen van fossiele brandstoffen dwingen ons op zoek te gaan naar alternatieve energieconversietechnieken. Als windenergie de ‘grijze’ stroom wil evenaren op vlak van prijs, zijn er nog heel wat technologische uitdagingen.

Door het opzetten van het ‘Offshore Wind Infrastructure Application Lab’, wordt het mogelijk om met moderne testinfrastructuur en onafhankelijke meetdata reeds heel wat van die uitdagingen aan te gaan.

Pieter Jan is in hoofdzaak verantwoordelijk voor het projectmanagement en voor de uitvoering van het investeringsprogramma. Daarnaast werkt hij ook enkele technische aspecten uit (klimaatkamer, elektrische voorzieningen …) en werkt hij, samen met locale universiteiten, offshore meetcampagnes uit op turbines.

Pieter Jan Jordaen wordt met zijn bijdrage aan dit project de voorlaatste genomineerde voor Ingenieur van het Jaar. Ingenieur van het Jaar is een verkiezing georganiseerd door selectiekantoor XPE Engineering & ICT dat hiermee het knelpuntberoep van ingenieur extra in de kijker plaatst en aantrekkelijker wil maken voor jonge studenten.

Vrijdag, 11 mei 2012 om 14u30 wordt Pieter Jan in de bloemetjes gezet. De overhandiging van de award – een iPad 2 vindt plaats bij Sirris, Celestijnenlaan 300C bus 04026 - 3001 Heverlee. Tegelijkertijd dingt Pieter Jan met deze nominatie mee naar de felbegeerde titel van Ingenieur van het Jaar, die eind juni 2012 toegekend wordt na een beoordeling door een gespecialiseerde jury. Meer informatie hierover op www.ingenieurvanhetjaar.be.

Wenst u meer te vernemen over het project van Pieter Jan Jordaens en over de projecten van ander ingenieurstalent in het kader van Ingenieur van het Jaar, dan bent u van harte welkom op de prijsuitreiking vrijdag, 11 mei 2012 bij Sirris. <<

Meer informatie:
Marc Boriau
M +32 (0)473 404 545
marc.boriau@xpe-group.com
www.xpe-group.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
XPE-Group

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

John Cockerill lanceert het fonds Industrya voor industriële transformatie, samen met FPIM, SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM. Met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups.

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Partners