Lanxess bouwt nieuwe installatie voor hightech-plastics in België

Economie 12/06/2012 14:11:07

Lanxess investeert 75 miljoen euro voor een nieuwe polymerisatie-installatie met een jaarlijkse capaciteit van 90.000 ton polyamide.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

Vlaamse regering en LRM verlengen samenwerking

nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Wire

Messe Düsseldorf

van 7/12/2020 tot 11/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Lanxess bouwt een nieuwe installatie voor hightech-plastics in Antwerpen.

Het gaat over een investering van 75 miljoen euro, voor een nieuwe polymerisatie-installatie, met een jaarlijkse capaciteit van 90.000 ton polyamide.

De voltooiing is gepland voor het eerste kwartaal van 2014.

Axel C. Heitmann, voorzitter van de raad van bestuur van Lanxess AG: “Deze investering is een nieuwe mijlpaal in onze wereldwijde groeikoers en een duidelijke steunbetuiging aan onze Antwerpse vestigingsplaats. Hightech-plastics spelen een hoofdrol in onze internationale strategie. Onze groeiplannen zijn gericht op innovaties en technologieën die inspelen op de wereldwijde megatrends. Daarbij ligt de klemtoon vooral op oplossingen voor een duurzame mobiliteit.”

De nieuwe installatie voor de polymerisatie van hightech-plastics wordt gebouwd in de onmiddellijke nabijheid van de caprolactaminstallatie van Lanxess in Antwerpen. Caprolactam is het belangrijkste halffabricaat voor de vervaardiging van kunststoffen bij Lanxess. << (KV)

(foto: Luc Varigas, afgevaardigde Lanxess Belgium; Kris Peeters, Minister-president Vlaanderen; Michael Zobel, Hoofd van BU HPM; Tobias Reichelt, BU HPM; Cathy Berx, gouverneur van Antwerpen; Axel C. Heitmann, CEO van Lanxess AG)

ACHTERGROND
Lanxess is een leider op het gebied van speciaalchemie, had in 2011 een omzet van 8,8 miljard euro en telt momenteel circa 16.700 personeelsleden in 30 landen. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in 49 productievestigingen. De kernactiviteit van Lanxess is de ontwikkeling, vervaardiging en de verkoop van kunststoffen, rubbers, halffabricaten en chemische specialiteiten.

Lanxess maakt deel uit van de voorlopende duurzaamheidsindices Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World en FTSE4Good. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Elektrisch aangedreven locomotief milieuvriendelijker en kostenefficiënter

Siemens Mobility ontwikkelde de Vectron Dual Mode-locomotief, die de voordelen van elektrische aandrijving gebruikt waar mogelijk en overschakelt naar diesel waar nodig.

Multimodale Baanbrekers-awards voor Volvo Cars, Shipit en Liesbeth Grieten

Logistiek Vlaanderen koos tijdens een virtueel event voor enerzijds baan­brekende multi­modale projecten en anderzijds een baan­brekende multi­modale personaliteit.

Licht verstrooien met ’geconcentreerde willekeur’

UTwente heeft met precisie 3D printing een lichtverstrooier op microschaal gebouwd die random is maar toch gecontroleerd, om zo te zien hoe licht door een object beweegt.

Ook sleutel Tesla Model X slecht beveiligd

Onderzoekers van COSIC* hebben ernstige beveiligingsproblemen ontdekt in de draadloze autosleutel van de Tesla Model X. Eerder hackten ze al de sleutel van de Tesla Model S.

Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

Team CORE van de Nederlandse Technische Universiteit presenteerde onlangs zijn R&D-oven voor het recyclen van e-waste, ofwel elektronisch afval, met als doel een efficiënte recyclage.

Rent-All optimaliseert logistieke processen van verhuuritems

RFID-integrator Aucxis implementeerde een automatisch detectiesysteem bij verhuurbedrijf Rent-All. Laadlijsten worden sneller en foutloos afgewerkt, en er zijn geen naleveringen meer nodig.

Remote sensing ingezet voor meten buigzaamheid gewassen

PhD-student Sugandh Chauhan van UTwente toonde een nieuwe, op remote sensing gebaseerde benadering aan om de gevoeligheid voor legeren, ofwel buigen, van gewassen in kaart te brengen.

Supercomputer helpt NASA-onderzoek naar maanmissie’s

De supercomputer biedt krachtige modellerings- en simulatiemogelijkheden ter ondersteuning van kritisch onderzoek voor een veilige en succesvolle ruimtevlucht naar de maan tegen 2024.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners