• 12/06/2012

Lanxess bouwt nieuwe installatie voor hightech-plastics in België

Lanxess investeert 75 miljoen euro voor een nieuwe polymerisatie-installatie met een jaarlijkse capaciteit van 90.000 ton polyamide.

Trefwoorden: #antwerpen, #caprolactam, #lanxess, #polyamide

Lees verder

Nieuws

( Foto: Luc Varigas, afgevaardigde Lanxess Belgium; Kris Peeters, Minister-president Vlaanderen; Michael Zobel, Hoofd van BU HPM; Tobias Reichelt, BU HPM; Cathy Berx, gouverneur van Antwerpen; Axel C. Heitmann, CEO van Lanxess AG )

ENGINEERINGNET.BE -- Lanxess bouwt een nieuwe installatie voor hightech-plastics in Antwerpen.

Het gaat over een investering van 75 miljoen euro, voor een nieuwe polymerisatie-installatie, met een jaarlijkse capaciteit van 90.000 ton polyamide.

De voltooiing is gepland voor het eerste kwartaal van 2014.

Axel C. Heitmann, voorzitter van de raad van bestuur van Lanxess AG: “Deze investering is een nieuwe mijlpaal in onze wereldwijde groeikoers en een duidelijke steunbetuiging aan onze Antwerpse vestigingsplaats. Hightech-plastics spelen een hoofdrol in onze internationale strategie. Onze groeiplannen zijn gericht op innovaties en technologieën die inspelen op de wereldwijde megatrends. Daarbij ligt de klemtoon vooral op oplossingen voor een duurzame mobiliteit.”

De nieuwe installatie voor de polymerisatie van hightech-plastics wordt gebouwd in de onmiddellijke nabijheid van de caprolactaminstallatie van Lanxess in Antwerpen. Caprolactam is het belangrijkste halffabricaat voor de vervaardiging van kunststoffen bij Lanxess.


(KV)

ACHTERGROND
Lanxess is een leider op het gebied van speciaalchemie, had in 2011 een omzet van 8,8 miljard euro en telt momenteel circa 16.700 personeelsleden in 30 landen. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in 49 productievestigingen. De kernactiviteit van Lanxess is de ontwikkeling, vervaardiging en de verkoop van kunststoffen, rubbers, halffabricaten en chemische specialiteiten.

Lanxess maakt deel uit van de voorlopende duurzaamheidsindices Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World en FTSE4Good.