• 29/08/2012
  • |     BB

Wie wil logistieke 'Lean and Green'-certificaat behalen?

Vlaams Instituut voor de Logistiek meldt dat er nog plaats is voor logistieke bedrijven in zijn 'Lean and Green'-project.

Trefwoorden: #Alders, #Bayer, #CHEP, #Coca-Cola, #Ewals, #FrieslandCampina, #Heinz, #Hospital Logistics, #InBev, #Ingrid Lieten, #lean green, #Ninatrans, #Snel Logistic Solutions, #Van Dievel Transport, #Vervoer Verbessem, #vil, #Wim Bosman Belgium

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE -- Begin juni 2012 gaf het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) samen met 15 bedrijven de kick-off van het project 'Lean and Green'.

In dat project begeleidt het VIL 45 logistieke dienstverleners en verladers om hun energie-efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een periode van vijf jaar.

Na de eerste 15 volgen er in oktober 30 nieuwe kandidaten. Er is volgens VIL nog ruimte voor een aantal nieuwe deelnemers.

Dankzij subsidies van de Vlaamse minister bevoegd voor Innovatie, Ingrid Lieten, kan het VIL 80% van de totale projectkost ten laste nemen. Aangezien enkel het saldo betaald moet worden door de deelnemers kunnen de bedrijven bijgevolg dit certificaat behalen tegen een bijzonder lage kost.

Van elke kandidaat wordt het plan van aanpak door een externe, neutrale partij geëvalueerd. Bij een positief assessment ontvangt het bedrijf uit handen van het VIL de 'Lean and Green Award'.

Met deze award laten bedrijven zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. Awardwinnaars mogen het Lean and Green logo gebruiken op vrachtauto’s, websites, publicaties … Vervolgens rapporteren de bedrijven halfjaarlijks hun gerealiseerde CO2–besparing aan het VIL.

Het VIL in een persbericht: 'Daar komt nog bij dat met 'Lean and Green' de geslaagde bedrijven beter voorbereid zijn op toekomstige wettelijke verplichtingen op het gebied van energieverbruik en reductie'.

ACHTERGROND
De start is voorzien voor begin oktober 2012.
Voor meer informatie over condities en deelname, contacteer:
Stephane Van den Keybus (stephane.van.den.keybus@vil.be) of Piet Belet (piet.belet@vil.be).

De eerste 15 koplopers:
AB InBev, Alders Transport & Logistics, Bayer, CHEP Benelux, Coca-Cola Enterprises Belgium, Ewals Intermodal, Gheeraert Transport, FrieslandCampina Belgium, H.J. Heinz Belgium, Hospital Logistics, Ninatrans, Snel Logistic Solutions, Van Dievel Transport, Vervoer Verbessem en Wim Bosman Belgium.