Bezoek imec tijdens de Open Bedrijvendag 2012

Economie 2/10/2012 10:04:11

imec doet op zondag 7 oktober mee aan de Open Bedrijvendag. Vijfendertig medewerkers, van directeurs tot onderzoekers en operatoren, zullen het publiek rondleiden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgisch-Amerikaanse publicatie over koolstofnanobuisjes in Science

Imec en Kuwait University onderzoeken goedkopere zonneceltechnologie

imec gaat voedsel- en afvalsorteermachines van Best Sorting innoveren

Imec en ON Semiconductor gaan samenwerken

Bezoek imec tijdens de Open Bedrijvendag 2012

Organische zonnecel haalt recordrendement

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(3/12) Colruyt Group bouwt één van de grootste krattenwas-installaties van Europa

(2/12) 25% minder faillissementen enkel dankzij steunmaatregelen

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Op deze manier krijgen de bezoekers een unieke kijk achter de schermen van het onderzoekscentrum.

Ze kunnen ervaren hoe het is om nieuwe zonnecellen te ontwikkelen in het PV-labo; hoe onze onderzoekers kanker sneller willen opsporen; welke zorgen een operator heeft om alle chiptoestellen optimaal te laten draaien; en voor welke uitdagingen het bouwen van de imec toren zorgt.

De rondleidingen gebeuren in kleine groepen en er moet vooraf ingeschreven worden via de website: www.imecopenbedrijvendag2012.be

Imec telt ongeveer 2.000 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Leuven. De grote verscheidenheid aan nationaliteiten, onderzoeksonderwerpen en jobs maakt van imec een dynamische plek om te werken. De 35 imec-ambassadeurs die het publiek op de Open Bedrijvendag rondleiden zijn een mooie illustratie van deze verscheidenheid.

Enkele voorbeelden:
Karolien en Hilde Jans zijn jonge chemici die betrokken zijn bij imec’s onderzoek naar biosensoren. Dit zijn kleine apparaatjes waarin zowel elektronische als chemische en biologische componenten samengebracht worden. Het doel van deze apparaatjes is om snel en nauwkeurig ziektes op te sporen in bv. een bloedstaal. Nu zijn daar nog grote toestellen voor nodig in gespecialiseerde labo’s. Maar in de toekomst evolueert dit naar kleine biosensoren die de dokter of specialist in zijn kantoor kan gebruiken, te vergelijken met een zwangerschapstest.

Dennis Lin is een Taiwanese onderzoeker die op zoek gaat naar nieuwe transistorarchitecturen en -materialen zodat in de toekomst chips nog sneller en zuiniger worden. Hij vergelijkt het maken van chips liefst met het volgen van een recept in de keuken. Hij neemt de bezoekers mee naar de hightech-keuken van imec, de cleanroom.

Johan Van Helleputte is verantwoordelijk voor de langetermijn-strategie van imec. Hij gelooft dat ware innovaties zich voordoen op het grensvlak van verschillende domeinen. Zo staan er volgens hem grote dingen te gebeuren door elektronica en biomedische expertise samen te brengen. Uit deze wisselwerking zullen toepassingen ontstaan die een revolutie zullen teweeg brengen in de gezondheidszorg.

Toon Beddegenoots is projectmanager Techniek van de imec toren. Hij neemt de mensen mee op de werf en laat hen zien wat er allemaal komt bij kijken om zo’n constructie tot een goed einde te brengen. De imec toren zal 16 verdiepingen tellen en is een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van imec. De opvallende glazen constructie zal een aangename werkplek vormen voor toponderzoekers van over heel de wereld. Ook zal er ruimte zijn voor nieuwe laboratoria en ontmoetingsruimtes.

In totaal zullen 35 imec-ambassadeurs een of meerdere rondleidingen verzorgen. Plaatsen zijn beperkt en vandaar moet op voorhand ingeschreven worden.

Op de website: www.imecopenbedrijvendag2012.be, staat een overzicht van alle ambassadeurs en hun expertisedomein. Zo kunnen geïnteresseerden gericht kiezen.

De rondleidingen gebeuren in kleine groepen van maximum 15 personen zodat er voldoende interactie mogelijk is. << (GL) (foto: imec)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Cryomodules ontwikkeld voor onderzoeksreactor MYRRHA

MYRRHA werkt alleen bij een temperatuur van 2 Kelvin, waar cryomodules voor zorgen. Het Franse bedrijf SDMS, La Chaudronnerie Blanche ontwikkelde hiervoor recent een protoype.

Vlaamse cleantech knowhow helpt Chinese economie bij verduurzaming

De focus van China om zijn steden en industrie duurzamer te maken, biedt kansen voor onze Vlaamse cleantechsector, die heel wat knowhow en innovatieve technologie herbergt.

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners