Imec en ON Semiconductor gaan samenwerken

b2b 9/10/2012 9:04:15

ON Semiconductor stapt mee in imec’s industrieel R&D programma voor GalliumNitride-op-silicium (GaN-op-Si).

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgisch-Amerikaanse publicatie over koolstofnanobuisjes in Science

Imec en Kuwait University onderzoeken goedkopere zonneceltechnologie

imec gaat voedsel- en afvalsorteermachines van Best Sorting innoveren

Imec en ON Semiconductor gaan samenwerken

Bezoek imec tijdens de Open Bedrijvendag 2012

Organische zonnecel haalt recordrendement

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(3/12) Colruyt Group bouwt één van de grootste krattenwas-installaties van Europa

(2/12) 25% minder faillissementen enkel dankzij steunmaatregelen

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- ON Semiconductor is een prominente leverancier van energie-efficiënte hoogvermogen silicium elektronica. Beide bedrijven zullen samenwerken aan de ontwikkeling van de volgende generatie GaN-technologie.

Omwille van zijn intrinsieke eigenschappen is GaN een uiterst geschikt materiaal voor hoogvermogen- en RF-technologie. Omdat er geen standaard productieprocessen bestaan voor GaN-elektronica en omdat de huidige GaN-technologie ontwikkeld wordt op kleine wafers is GaN-technologie momenteel nog te duur voor industriële productie in grote volumes.

Imec’s GaN-on-Si onderzoeksprogramma brengt bedrijven samen uit het ganse ecosysteem (IDM’s, foundries, leveranciers van apparaten en materialen, …) om een GaN-technologie te ontwikkelen die kostenefficiënte industriële productie mogelijk maakt.

Vorig jaar werden een aantal belangrijke stappen in die richting gezet, door GaN-op-Si devices op grote 200mm wafers te maken, en door de ontwikkeling van een fabricatieproces dat compatibel is met standaard industriële chipprocessen en toestellen.

“Als belangrijke internationale speler in hoogvermogen elektronica doet ON Semiconductor al verschillende jaren onderzoek naar de mogelijkheden van GaN, en vandaag bouwen we aan een GaN proceslijn in onze fabriek in Oudenaarde (België)."

"Door toe te treden tot imec’s industrieel GaN onderzoeksprogramma, treedt ON Semiconductor toe tot een breed consortium van bedrijven die samen geavanceerd onderzoek doen naar de ontwikkeling van toekomstige GaN-technologie. Zo willen we onze eigen GaN roadmap kracht bijzetten,” zegt Hans Stork, senior vice president en CTO bij ON Semiconductor.

“Met imec’s GaN-op-Si onderzoeksprogramma willen we doorbraken realiseren, en de weg banen naar kostenefficiënte en performante GaN-technologie”, zegt Rudi Cartuyvels, vice president smart systems and energy technology bij imec.

“Dankzij de toetreding van ON Semiconductor als strategische programmapartner kunnen we onze expertise delen. Met onze gezamenlijke inspanningen willen we industriële productie binnen ons bereik brengen.” << (GL)

(foto imec: Imec’s hoogvermogen devices op 200mm CMOS-compatibele GaN-on-Si.)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Cryomodules ontwikkeld voor onderzoeksreactor MYRRHA

MYRRHA werkt alleen bij een temperatuur van 2 Kelvin, waar cryomodules voor zorgen. Het Franse bedrijf SDMS, La Chaudronnerie Blanche ontwikkelde hiervoor recent een protoype.

Vlaamse cleantech knowhow helpt Chinese economie bij verduurzaming

De focus van China om zijn steden en industrie duurzamer te maken, biedt kansen voor onze Vlaamse cleantechsector, die heel wat knowhow en innovatieve technologie herbergt.

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners