Essenscia herlanceert High Level Group Chemie en Life Sciences

Economie 12/10/2012 9:12:05

In het kader van de federale relancestrategie herlanceren essenscia en de federale regering de gezamenlijke High Level Group Chemie en Life Sciences.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe voorzitter voor essenscia Brussel

Emulco en BASF winnaars van eerste essenscia Innovation Award - artikel

Ir Frank Coenen volgt Wouter De Geest op als voorzitter van essenscia

Essenscia herlanceert High Level Group Chemie en Life Sciences

Inschrijvingen chemische procestechnieken verdrievoudigen in vijf jaar

Essenscia promoot Belgische chemie en farma in Japan

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Dit belangrijk en succesvol overlegplatform, dat in 2009 in het leven werd geroepen door toenmalig minister van Economie Vincent Van Quickenborne, heeft tot doel de duurzame verankering van de chemische industrie en life sciences in België verder te waarborgen.

Vandaag vindt op het kabinet van de Eerste Minister de installatievergadering van deze High Level Group (HLG) plaats met vertegenwoordigers van essenscia (de federatie van de chemische industrie en life sciences), van de Eerste Minister en van de federale Vicepremiers.

Essenscia en de federale regering identificeerden vijf sleuteldomeinen waarbinnen gezocht zal worden naar acties en initiatieven om het investeringsklimaat en het concurrentievermogen van de sector te versterken en zo bij te dragen aan meer werkgelegenheid.

Elk sleuteldomein (Werk, Energie, Logistiek, Innovatie en Gezondheid) wordt behandeld in een werkgroep. De werkgroepen zullen bestaan uit vertegenwoordigers van essenscia, van verschillende bedrijven uit de sector en van de betrokken vakministers. Dit overleg moet tegen de zomer van 2013 leiden tot een pakket concrete maatregelen.

Eerste Minister Elio Di Rupo is verheugd over de heropstart van de HLG: “De chemische en life sciences industrie is één van de economische sleutelsectoren in ons land. Met ruim 90.000 werknemers en goed voor een kwart van de industriële investeringen in België, de helft van alle private uitgaven in onderzoek en ontwikkeling en 32% van de Belgische export is de sector van fundamenteel belang voor onze economie."

"In deze moeilijke economische tijden is een goede dialoog tussen bedrijven en overheid bovendien meer dan ooit noodzakelijk. De heroprichting van de High Level Group past dan ook naadloos in de relancestrategie die de federale regering deze zomer initieerde en waarbij samenwerking tussen de bedrijfswereld, de sociale partners en de verschillende overheden centraal staat.”

Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder van essenscia, verwacht veel van de HLG: “De chemische industrie en life sciences heeft zich de voorbije jaren verder ontwikkeld in ons land met belangrijke investeringen in zowel nieuwe installaties, capaciteitsuitbreidingen als onderzoek."

"Dergelijke sterke prestaties kunnen we in de toekomst verderzetten op voorwaarde dat onze sector kan rekenen op een offensief industrieel beleid dat de groei en de internationale competitiviteit van ondernemingen stimuleert. Een structureel overleg tussen de sector en de federale regering in deze nieuwe High Level Group kan hieraan een zeer belangrijke bijdrage leveren.” << (GL) (foto: Essenscia)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners